x

Damir Mikec na 13. mestu na Gran priju u Granadi

Damir Mikec na 13. mestu na Gran priju u Granadi Foto: SSS

Damir Mikec je zauzeo 13. mesto u takmičenju pištoljem prvog dana Gran pri turnira Svetske streljačke federacije (ISSF) vazdušnim oružjem u Granadi.


Olimpijski i svetski vicešampion je u kvalifikacijama pogodio 580 krugova. U finale su vodila dva kruga više, koliko su zabeležila trojica takmičara plasiranih od šeste do osme pozicije. Najprecizniji u kvalifikacijama sa 585 krugova bio je Slovak Juraj Tužinski, prvak Evrope iz 2021. Tuzinski je kasnije osvojio zlato.


Mikec je bio 11. među strelcima koji su bili u konkurenciji za finale, jer ispred njega plasirala su se dvojica takmičara koji su se borili samo za bodove za svetsku listu.


Na Gran pri turniru u Granadi Srbiju će predstavljati i Lazar Kovačević. On će poslednjeg dana gađati vazdušnom puškom. Za turnir je bila prijavljena i Zorana Arunović, ali je promenila plan i nije otputovala u Španiju.  


Vazdušni pištolj, muškarci: 1. Juraj Tuzinski (Slovačka) 244,2, 2. Lauris Strautmanis (Letonija) 242,4, 3. Bugra Selimzade (Turska) 220,6... Kvalifikacije: 1. Tuzinski 585... 13. Damir Mikec 580...


Datum: 16.02.2024. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...