x

Nadmetanje šampiona ovog vikenda na Banjici - Državno atletsko seniorsko prvenstvo okuplja elitu u dvorani!

Nadmetanje šampiona ovog vikenda na Banjici - Državno atletsko seniorsko prvenstvo okuplja elitu u dvorani!

Nakon spektakularnog IX Belgrade Indoor Meeting-a, atletska scena Srbije je spremna za novo uzbuđenje! Ovog vikenda, u dvorani će se održati Državno seniorsko prvenstvo, okupljajući preko 250 vrhunskih atletičara iz 50  atletskih klubova.

U žaru borbe, takmičenje će obuhvatiti čak 40 disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji, donoseći gledaocima nezaboravne trenutke uz vrhunski sportski spektakl. Atletičari će dati sve od sebe kako bi se istakli u svojim disciplinama i osvojili  titule državnih prvaka.

Publika će imati privilegiju da svojim prisustvom podrži i ohrabri najbolje atlete Srbije, stvarajući atmosferu punu adrenalina i sportskog duha. 

Državno seniorsko prvenstvo obećava da će pružiti nezaboravno iskustvo ljubiteljima atletike, ističući talente i postignuća najboljih atletičara Srbije.

U skoku udalj, Milica Gardašević (VNS) braniće titulu državne šampionke, a u istoj discipline će takmičiti i Angelina Topić (TJB) koja će takmičiti i u skoku uvis. 

U trci na 60 m pratićemo okršaj izmedju naše najbrže seniorske sprinterke, Milane Tirnanić (CZB) i juniorske rekorderke Ivane Ilić (PBG).

Braća Kijanovići (OAK), Aleksa I Boško zajedno će takmičiti u trci na 60 m, dok će Boško trčati i na 200 m. 

U skoku uvis Angelina Topić (TJB) i  Zorana Bukvić (VOZ) će konkurencijom pomoći jedna drugoj da skoče do najviših visina, dok će u skoku udalj rivali biti Strahinja Jovančević (CZB) I Luka Bošković (TJB).

Asmir Kolašinac (OAK) nadmetaće se za titulu državnog šampiona u bacanju kugle. 

Milica Emini (VNS) i Anja Lukić (OAK) boriće se za titulu državne šampionke na 60 m prepone. 

Teodora Boberić (TJB) i Aleksandrija Mitrović (NBG) skakaće na troskoku.

Nema mnogo prilika gde publika u Srbiji može da vidi sva najpopularnija imena kraljice sportova, a ovog vikenda će Atletska dvorana na Banjici biti centar atletike. Prva atletska disciplina na programu je u subotu od 15 časova.

Preliminarnu satnicu takmičenja možete preuzeti u prilogu.

Takmičenje možete pratiti uživo na kanalima Arene sport od 14.30h do 17.30h, a biće obezbeđen i uživo prenos putem youtube kanala Srpskog atletskog saveza.

Ulaz u Atletsku dvoranu je slobodan. 


Datum: 16.02.2024. Autor: Katarina Stevanović

PROČITAJTE JOŠ...