x

Svečanost za najbolje sportiste Srbije u 2014. godini

Svečanost za najbolje sportiste Srbije u 2014. godini
 „Ulazimo u 2015. kao predolimpijsku godina u kojoj nas očekuje borba da se što veći broj srpskih sportista kvalifikuje za olimpijske vize za Rio“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić na svečanom prijemu priređenom u čast najboljih srpskih sportista u 2014, izrazivši zadovoljstvo što je godina na izmaku bila rekordna po broju osvojenih medalja. 
 
„Završava se 2014. koja je apsolutno bilo godina sporta sa brojnim osvojenim medaljama na međunarodnoj sceni i predivnim rezultatima na koje možemo samo da budemo ponosni. Država je, i kroz finansijsku podršku, pokazala sportistima da na pravi način vrednuje njihov rezultat“, kazao je ministar Udovičić. 

Ministar je iskoristio priliku da čestita i svim mladim sportistima koji nisu uspeli da osvoje medalje, ali koji su celokupan svoj trenažni proces usredsredili na pravilno reprezentovanje Srbije i pokazali da sport u Srbiji itekako ima budućnost. 

„Upravo od njih najviše očekujemo u narednom periodu. U predolimpijsku godinu ulazimo s rezultatima koji obećavaju da ćemo u Riju imati na koga da računamo. Cilj Vlade Republike Srbije jeste da se što više sportista izbori za plasman na Olimpijske igre. Do toga se dolazi medaljama na evropskim i svetskim prvenstvima, a godina koju ispraćamo pokazuje da smo sve bolji i da nove generacije sportista uspešno pariraju generacijama koje su Srbiju proslavile kao sportsku naciju“, istakao je Vanja Udovičić.  

Tokom svečanosti prisutnima su se obratili i kajakašica Nikolina Moldovan, košarkaš Nikola Kalinić, paraolimpijac Miloš Grlica i dizač tegova Tamaš Kajdoči. 
Datum: 31.12.2014. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...