Svečanost za najbolje sportiste Srbije u 2014. godini

 „Ulazimo u 2015. kao predolimpijsku godina u kojoj nas očekuje borba da se što veći broj srpskih sportista kvalifikuje za olimpijske vize za Rio“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić na svečanom prijemu priređenom u čast najboljih srpskih sportista u 2014, izrazivši zadovoljstvo što je godina na izmaku bila rekordna po broju osvojenih medalja. 
 
„Završava se 2014. koja je apsolutno bilo godina sporta sa brojnim osvojenim medaljama na međunarodnoj sceni i predivnim rezultatima na koje možemo samo da budemo ponosni. Država je, i kroz finansijsku podršku, pokazala sportistima da na pravi način vrednuje njihov rezultat“, kazao je ministar Udovičić. 

Ministar je iskoristio priliku da čestita i svim mladim sportistima koji nisu uspeli da osvoje medalje, ali koji su celokupan svoj trenažni proces usredsredili na pravilno reprezentovanje Srbije i pokazali da sport u Srbiji itekako ima budućnost. 

„Upravo od njih najviše očekujemo u narednom periodu. U predolimpijsku godinu ulazimo s rezultatima koji obećavaju da ćemo u Riju imati na koga da računamo. Cilj Vlade Republike Srbije jeste da se što više sportista izbori za plasman na Olimpijske igre. Do toga se dolazi medaljama na evropskim i svetskim prvenstvima, a godina koju ispraćamo pokazuje da smo sve bolji i da nove generacije sportista uspešno pariraju generacijama koje su Srbiju proslavile kao sportsku naciju“, istakao je Vanja Udovičić.  

Tokom svečanosti prisutnima su se obratili i kajakašica Nikolina Moldovan, košarkaš Nikola Kalinić, paraolimpijac Miloš Grlica i dizač tegova Tamaš Kajdoči. 
Datum: 31.12.2014. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...