x

Humanitarna akcija osoba sa invaliditetom - Tekija u srcu

Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda organizator je sportske priredbe "Dečja sportske igre“ koje ove godine imaju humanitarni karakter, cilj im je da još jednom podsete i podstaknu na potrebu pomoći postradalima od poplava, ovde konkretno školi u Tekiji i celom tom mestu, pa otud upravo  pod nazivom "Tekija u srcu“ biće održane u utorak, 16.decembra u dvorani SD "Radnički“ na Crvenom Krstu sa početkom od 10,00 sati.

Ideja i inicijativa za ovu akciju potekla je od jednog broja učenika - bivših i sadašnjih - škole za slepe i slabovide "Veljko Ramadanović “ iz Zemuna, a naišla na  podršku kod brojnih vršnjaka iz drugih sredina, ne samo Beograda već i više mesta sa prostora cele Srbije, ustanova socijalne i dečije zaštite, organizacija i udruženja, učeničkih i studentskih domovi i drugi.

Naime, već nekoliko godina škola u Tekiji - inače jedna od najstarijih, takođe i najuglednijih ne samo u ovom delu Srbije, koja je ove godine obeležila 170 godina postojanja - preko leta pruža gostoprimstvo za nekoliko desetina dece i mladih sa invaliditetom iz Beograda i drugih gradova. Ovde su, u predivnom ambijentu ovog mesta, pod najpovoljnijim uslovima realizovani sadržaji po mnogo čemu jedinstvenog kampa, gde su korisnici na raspolaganju imali ne male kapacitete koje školski tereni i dunavska obala mogu da ponude.

Sada, kada je teška nepogoda zadesila ovo mesto i školu, ovi mladi ljudi osetili su potrebu i obavezu da se bar donekle oduže, barem da kažu da nisi zaboravili i da skrenu pažnju svima i celokupnoj javnosti na potrebu da se na pomoći i obnovi mora istrajati, jer pomoć Tekiji i školi u tom mestu je ujedno pomoć i ohrabrenje za sve i u svim sredinama.

Sportski savez osoba sa invaliditetom organizacijom ove priredbe daje snažnu i nesebičnu podršku svojim korisnicima i sugrađanima, poziva sve druge subjekte, organizacije,institucije, kolektive i pojedince da se priključe i daju podršku na način koji im se pruža kao mogućnost - SD "Radnički“ je uz sopstvene teškoće smogao snage da prepozna značaj ove akcije i ustupi prostor, kao i Studentski dom "Karaburma“ koji je podržao ideju svojih stanara.

Suviše je naglašavati da je svaki vid pomoći i podrške dragocen i dobrodošao i organizatori ostaju otvoreni za svaki vid dogovora i saradnje kako bi ukupni efekti ove akcije bili što uspešniji, a svoje učešće molimo Vas da prijavite najkasnije do kraja ove sedmice.
 
Datum: 15.12.2014. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...