Humanitarna akcija osoba sa invaliditetom - Tekija u srcu

 
 
Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda organizator je sportske priredbe "Dečja sportske igre“ koje ove godine imaju humanitarni karakter, cilj im je da još jednom podsete i podstaknu na potrebu pomoći postradalima od poplava, ovde konkretno školi u Tekiji i celom tom mestu, pa otud upravo  pod nazivom "Tekija u srcu“ biće održane u utorak, 16.decembra u dvorani SD "Radnički“ na Crvenom Krstu sa početkom od 10,00 sati.

Ideja i inicijativa za ovu akciju potekla je od jednog broja učenika - bivših i sadašnjih - škole za slepe i slabovide "Veljko Ramadanović “ iz Zemuna, a naišla na  podršku kod brojnih vršnjaka iz drugih sredina, ne samo Beograda već i više mesta sa prostora cele Srbije, ustanova socijalne i dečije zaštite, organizacija i udruženja, učeničkih i studentskih domovi i drugi.

Naime, već nekoliko godina škola u Tekiji - inače jedna od najstarijih, takođe i najuglednijih ne samo u ovom delu Srbije, koja je ove godine obeležila 170 godina postojanja - preko leta pruža gostoprimstvo za nekoliko desetina dece i mladih sa invaliditetom iz Beograda i drugih gradova. Ovde su, u predivnom ambijentu ovog mesta, pod najpovoljnijim uslovima realizovani sadržaji po mnogo čemu jedinstvenog kampa, gde su korisnici na raspolaganju imali ne male kapacitete koje školski tereni i dunavska obala mogu da ponude.

Sada, kada je teška nepogoda zadesila ovo mesto i školu, ovi mladi ljudi osetili su potrebu i obavezu da se bar donekle oduže, barem da kažu da nisi zaboravili i da skrenu pažnju svima i celokupnoj javnosti na potrebu da se na pomoći i obnovi mora istrajati, jer pomoć Tekiji i školi u tom mestu je ujedno pomoć i ohrabrenje za sve i u svim sredinama.

Sportski savez osoba sa invaliditetom organizacijom ove priredbe daje snažnu i nesebičnu podršku svojim korisnicima i sugrađanima, poziva sve druge subjekte, organizacije,institucije, kolektive i pojedince da se priključe i daju podršku na način koji im se pruža kao mogućnost - SD "Radnički“ je uz sopstvene teškoće smogao snage da prepozna značaj ove akcije i ustupi prostor, kao i Studentski dom "Karaburma“ koji je podržao ideju svojih stanara.

Suviše je naglašavati da je svaki vid pomoći i podrške dragocen i dobrodošao i organizatori ostaju otvoreni za svaki vid dogovora i saradnje kako bi ukupni efekti ove akcije bili što uspešniji, a svoje učešće molimo Vas da prijavite najkasnije do kraja ove sedmice.
 
Datum: 15.12.2014. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...