x

Ironman sledeće godine u Beogradu

Ironman sledeće godine u Beogradu Foto: 11 TRI

Beograd će 2024. godine biti domaćin prestižnog međunarodnog takmičenja Ajronmen. Sporazum o organizaciji prvog srpskog Ajronmena potpisali su danas u Beogradu Darko Savić, predsednik Sportskog udruženja 11TRI i Hernik Brovel, regionalni direktor Ironman Europe.


"Ovo je velika stvar za Beograd i Srbiju. Organizacija Ajronmen trke u našem glavnom gradu biće dodatni podsticaj razvoju turizma i lokalne privrede. Ono će uticati i na dalje povecanje međunarodne vidljivosti Beograda i Srbije kao jedne od najatraktivnih lokacija za održavanje najvažnijih sportskih, kulturnih i izložbenih manifestacija u Jugoistočnoj Evropi", rekao je Darko Savić, predsednik Sportskog udruženja 11TRI i inicijator održavanja Ajronmen trke u Srbiji.


Henrik Brovel, regionalni direktor Ironman Europe izrazio je zadovoljstvo što se Ironman širi i u Srbiju.


„Srbija je zemlja sporta, ima odlične rezultate kako u ekipnim, tako i individualnim sportovima. Zadovoljstvo nam je što će se Ironman održavati ovde i što ćemo zajedno raditi na popularizaciji triatlonskog sporta“, izjavio je Brovel.


Ajronmen takmičenje predstavlja jedno od najprestižnijih triatlonskih takmičenja u svetu. Održava se u 57 zemalja sveta i jedno je od najposećenijih i najzahtevnijih međunarodnih smotra u multidisciplinarnim sportovima. 


Sporazum o organizaciji prvog srpskog Ajronmena potpisan je u okviru 11TRI beogradskog triatlona koji ce biti održan, 17. septembra, na Adi Ciganliji.


Datum: 17.09.2023. Autor: 11 TRI klub

PROČITAJTE JOŠ...