x

Rukometaši Radničkog zabeležili i drugi trijumf

Rukometaši Radničkog zabeležili i drugi trijumf Foto: SPD RADNIČKI

Rukometaši Radničkog su u utakmici drugog kola Super rukometne lige savladali ekipu Obilića na njihovom terenu rezultatom 37:31, poluvreme 18:16 i tako upisali i drugi trijumf u prvenstvu.

Nije imao Radnički dobrih iskustava u duelima sa Obilićem u prošlosti na njihovom bunjištu, tako da su ovoj utakmici pristupili maksimalno skoncentrisano kako se istorija ne bi ponovila. Vitezovi sa Vračara su poznati kao ekipa sa jakim domaćim terenom i tako su i započeli utakmicu. Posle startnog ispitivanja i igre gol za gol, Beograđani prvi stiču prednost od 2 gola razlike (5:3, 7.min), no gosti su imali spreman odgovor u vidu serije 0:3 i vođstva 5:6 (9.min). Već u 16. minutu preko Davidovića Kragujevčani dolaze do 3 gola razlike (7:10), no uporni domaćin dobrom realizacijom prvenstveno Sladića preokretom prelazi u rezultatsku prednost (12:11, 23.min). Momci u crvenom su i na to imali odgovor, zategli su odbranu, poboljšali realizaciju i golom i večeras najefikasnijeg Barudžića ponovo vode (12:15, 25.min). Do kraja prvog dela igre Šumadinci su održavali prednost od 2 do 3 gola i uz zvuk sirene na semaforu je stajalo 16:18.

Radnički je u drugi deo igre ušao čvrsto rešen da već na samom startu napravi veću prednost i otkloni sve sumnje o končnom pobedniku. Nakon 6 minuta igre gosti vode sa 5 golova razlike (17:22) i uz sve napore domaćina održavaju pomenuto vođstvo sigurnom defanzivom i širinom u napadu sve do sredine poluvremena kada je usledio završni udarac. Blic krigom Kragujevčani podižu prednost na 8 golova pogotkom Panića (24:32, 49.min), zaplesao je i neuhvatljivi Barudžić po terenu, tako da je utakmica već tada praktično bila rešena. Promešao je karte šef struke Petronijević, a gosti su rutiniranom i sigurnom igrom priveli duel kraju konačnim rezultatom 31:37 i upisali nova dva boda na svoj konto.

Najefikasniji u redovima domaćina su bili Ilija Sladić sa 7 i Uroš Stanić sa 5 pogodaka, dok su kod Radničkog golgeterski najraspoloženiji bili Miloš Barudžić sa 13, dok su Boško Stanisavljević i Petar Panić dodali po 6 postignutih golova.

Igrač utakmice: Boško Stanisavljević (Radnički)

RK Obilić – RK Radnički: 31:37 (16:18)

Pančevo: Hala SC “Voždovac“. Gledalaca: 300

Sudije: Ivan Mošorinski, Aleksandar Pandžić

Sedmerci: Obilić 6 (5), Radnički 6 (5)

Isključenja: Obilić 12 min, Radnički 12 min

Obilić: Ostojić 3, Savić 1, Denić 1, Gojković 2, Jestrović 1, Drobnjaković 2, Antelj (7 odbrana), Jovanović 2, Mandić 1, Turudić 2, Stanić 5, Mitrović, Banduka 4, Sladić 7, Tasić (2 odbrane), Bećirević.

Radnički: Veljković, Maljević 1, Stanisavljević 6, Davidović 5, Mutavdžić 1, Perić (4 odbrane), Mojsilović, Barudžić 13, Knežević 1, Utvić 1, Stanojev 1, Panić 6, Stanojević, Jovanović (3 odbrane), Ivanović, Barjaktarević 2.

U narednom, 3. kolu Super rukometne lige Radnički će ugostiti višestrukog šampiona, ekipu Vojvodine iz Novog Sada u subotu 23. septembra.

Datum: 16.09.2023. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...