x

Rukometašice Radničkog trijumfalno započele sezonu

Rukometašice Radničkog trijumfalno započele sezonu Foto: SPD RADNIČKI

Rukometašice Radničkog su u prvom kolu Super rukometne lige savladale na svom terenu ekipu novosadske Vojvodine rezultatom 32:28, poluvreme 17:17 i tako na najbolji način, osvajanjem dva boda počele takmičenje u predstojećem šampionatu.

Podmlađena ekipa Radničkog predvođena kapitenom Milijanom Stošić, koja se vratila na teren nakon dvogodišnje pauze je u premijerni susret ušla čvrsto rešena i sa velikom željom da se pred svojim navijačima u novoj sezoni predstavi u najboljem svetlu i zabeleži startni trijumf. Sam početak susreta je protekao u rezultatskom egalu i taktičkom nadmudrivanju dvaju ekipa. Odbrane oba tima nisu najbolje funkcionisale, a rezultat je bio na tasu čas na jednoj, čas na drugoj strani. Bekovska linija domaćih igračica je dobro funkcionisala u napadu, Helena Inđić i Željana Radaković  dalekometnim šutevima, a Tijana Petrović prodorima držale Kragujevčanke u igri. Prvu veću prednost Radnički nakon dva brza gola Radakovićeve stiče u 27. minutu (14:11), Novosađanke su imale brz odgovor, no nakon minuta odmora klupe domaćina, razlika se ponovo popela na plus 3 (17:14, 28.min). Nisu uspele domaće igračice da sačuvaju stečeni kapital, pa devojke u plavom sa 3 brza pogotka poravnavaju rezultat na poluvremenu (17:17).

Drugi deo igre donosi istu metu, isto odstojanje kao i većim delog prvog poluvremena, no ovog puta su gošće bile te koje su sticale prednost od jednog gola, a Radnički dolazio do egala. Pri vođstvu Vojvodine 20:21 (39.min) usledila je kontra ofanziva Kragujevčaniki. U igru su se „uključile" Milijana Stošić i Valentina Božinović, napad crvenih je dobio na širini, proradila je sa par vezanih odbrana i Amna Pidro, kad serijom 6:0 dolaze do kapitalne prednosti (26:21, 47.min). Uspele su Novosađanke da smanje na 26:24 na 10 minuta do kraja, no pravovremeni tajm-aut je urodio plodom i prednost domaćina je ponovo počela da raste. Nošene podrškom sa tribina, rukometašice Radničkog su održale vođstvo do samog kraja i zabeležile startni trijumf konačnim rezultatom 32:28.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Helena Inđić i Valentina Božinović sa po 7 pogodaka, dok su kod gošći titulu najboljeg strelca ponele  Milica Aćimović sa 9 i Nevena Todorovski sa 7 postignutih golova.

Igrač utakmice: Željana Radaković (Radnički) 9

RK Radnički – ŽRK Vojvodina: 32:28 (17:17)

Kragujevac hala Jezero. Gledalaca: 150

Sudije: Miloš i Đorđe Jevtić

Sedmerci: Radnički 5 (4), Vojvodina 2 (2)
Isključenja: Radnički 12 min, Vojvodina 12 min

Radnički: Pojužina (1 odbrana), Jonović, Đorđević, Stošić 5, Salijoski, Pidro (9 odbrana), Inđić 7, Božinović 7, Radaković 6, D. Ranković, Petrović 5, Vučićević, Z. Ranković 2, Andrić.

Vojvodina: Šarančić (4 odbrane), Aćimović 9, Božić, Mijailović, Golušin 4, Čabarkapa, Savić, Guteša, Todorovski 7, Veličković, Sivčev 2, Bulatović (2 odbrane), Đulinac 1, Bahun 2, Mitrović 3.

Radnički u okviru drugog kola narednog vikenda gostuje u Novoj Pazovi, gde će ih ugostiti domaćin Mladost.

Datum: 17.09.2023. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...