x

Zlato za Zoranu i Damira na Svetskom kupu u Riju

Zlato za Zoranu i Damira na Svetskom kupu u Riju Foto: SSS

Srpski miks vazdušnim pištoljem Zorana Arunović i Damir Mikec je dodao još jedno najsjajnije odličje na dugačak niz medalja.


Jedan od najuspešnijih tandema svetskog streljaštva osvojio je danas zlatnu medalju u takmičenju miks parova na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru.


Arunovićeva i Mikec su u meč za zlato ušli sa prvog mesta u kvalifikacijama, pogodivši 580 krugova. U duelu sa prvo mesto rivali su im bili  kineski strelci Ve Kijan i Šualang Bu. 


Naši reprezentativci su odlično startovali u duelu za zlato, dobili prve četiri serije za vođstvo od 8:0 u poenima. Međutim, korak po korak, Kinezi su smanjivali veliki zaostatak. Posle deset hitaca, Arunovićeva i Mikec su imali samo dva poena prednosti – 11:9, a Kinezi šansu da izjednače. Međutim, oboje naših reprezentativaca su u 11. seriji zabeležili odlične hice, poveli sa 13:9 i potom dodali još četiri poena za ubedljiv trijumf od 17:9 i novi veliki uspeh.


Trofejni srpski tandem Arunović/Mikec je ove godine na velikim takmičenjima osvojio pet medalja u miks parovima. Zorana i Damir su na  prvom Svetskom kupu u Kairu stigli su do srebra. Potom su u Talinu ponovo postali prvaci Evrope. Na Svetskom kupu u Limi su osvojili zlato, srebro na SK u Bakuu i danas su stigli do još jednog najsjajnijeg odličja.


U takmičenju miks parova puškom, mladi sastav Srbije, Teodora Vukojević/Lazar Kovačević se plasirao na 10. mesto, nepuna dva kruga daleko od četvrtog mesta koje je vodilo u meč za bronzu, dok su Andrea Arsović i Milenko Sebić zauzeli 23. poziciju. 


Vazdušni pištoj miks, medalje:1. Srbija (Zorana Arunović/Damir Mikec), 2. Kina (Ve Kijan/  Šualang Bu) 3. Italija (Marija Varikijo/Paolo Mona)


Meč za zlato: Srbija – Kina 17:9 Meč za bronzu: Italija – Letonija 16:2. Kvalifikacije: 1. Srbija 580, 2. Kina 579, 3. Italija 579... 


Vazdušna puška, miks, kvalifikacije: 1. Mađarska 1 630,4, 2. Nemačka 1 629,7, 3. Norveška 629,7... 10. Srbija 1 (Teodora Vukojević/Lazar Kovačević) 627,9... 23. Srbija 2 (Andrea Arsović/Milenko Sebić) 623,7...


Datum: 15.09.2023. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...