x

Sajmovi sporta - Na red došli Lazarevac i Grocka

Sajmovi sporta - Na red došli Lazarevac i Grocka Foto: SSSAB

U organizaciji Sportskog saveza Beograda, uz partnerstva opština Grocka i Lazarevac a pod pokroviteljstvom Grada Beograda - Sekretarijata za sport i omladinu, danas (četvrtak) i u utorak održani su Sajmovi sporta.


Nakon intoniranja himne i bogatog muzičkog programa u izvođenju osnovne muzičke škole “Nevena Popović”, posetioce su pozdravili Vesna Damjanović, predsednica Skupštine opštine Grocka i Nebojša Jevremović, generalni sekretar Sportskog saveza Beograda. Više stotina dece gročanskih osnovnih škola je učestvovalo u aktivaciji Olimpijskog komiteta "Budi olimpijac", gde su se kroz zanimljiv takmičarski program upoznali sa olimpijskim vrednostima, idejom olimpizma ali i znamenitostima Beograda. 


Bilo sjajno i u Lazarevcu. Posle intoniranja himne Srbije, prisutne su pozdravili predsednik opštine Bojan Stević i generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović. Istaknut je značaj ovakvog događaja pre svega za decu školskog uzrasta, koji su kroz promociju rada sportskih klubova imali priliku da se informišu i odluče za sport koji će trenirati putem demonstracije i pokaznih vežbi.


Više stotina dece lazarevačkih osnovnih škola je učestvovalo u posebnom segmentu sajma, aktivaciji "Budi olimpijac“.


- Puno dece iz našeg košarkaškelog kluba Paragon bilo je na Sajmu u Lazarevcu. Puni su utisaka. Uz prezentaciju košarke, mogli su klinci da se oprobaju i u drugim sportovima. Ali što je veoma važno i da upoznaju nove drugare. Ovakvi skupovi su veoma važni i verujem da će se održavati svake godine. Puno štandova i predstavljali su se i veliki sportovi ali i manje poznati - istakao je Stefan Birčević, proslavljeni košarkaš.


Projekat opštinskih sajmova sporta ima za cilj uključivanje što većeg broja dece u sistem sporta, jačanje timskog duha i stimulisanje školske omladine na redovno upražnjavanje fizičke aktivnosti. Sajmovi će do kraja godine biti održani na svih 17 beogradskih opštinama.


Datum: 14.09.2023. Autor: Slobodan Đurić

PROČITAJTE JOŠ...