x

Dva šampionata u Subotici za kraj letnje sezone

Dva šampionata u Subotici za kraj letnje sezone Foto: SSS

Srpsko streljaštvo će se od letnje sezone oprostiti predstojećeg vikenda u Subotici.


Poslednja ovogodišnja nacionalna takmičenja na otvorenom biće dva državna šampionata koja će od petka do nedelje biti održana na Gradskom strelištu u Subotici.


U petak je na programu Prvenstvo Srbije serijskom malokalibarskom puškom (pioniri, pionirke i opšta muško-ženska kategorija). U naredna dva dana biće organizovan nacionalni šampionat u gađanju vojničkim oružjem.


Organizator je Streljački klub Spartak, koji će drugi put u poslednje dve godine biti domaćin Prenstva Srbije. Prošle godine je uspešno priredio državni šampionat serijskom vazdušnom puškom, pa mu je SSS dodelio organizaciju predstojećih prvenstava. Prvi put od osamostaljenja Srbije, nacionalni šampionati MK serijskom puškom i vojničkim oružjem će biti održani u Subotici.


Tokom vikenda nadmetaće se oko 200 strelaca iz 18 klubova.  Mnogi od njih dolaze sa šampionskim ambicijama, koje imaju i domaćini. Spartak je aktuelni prvak države poluautomatskom puškom, pa će probati da odbrani titulu, ali i da osvoji medalje u drugim kategorijama.


Satnica


Petak, 15. septembar – Serijska malokalibarska puška ležeći stav (pioniri/pionirke i opšta kategorija): od 9.15 do 12.30; Serijska malokalibarska puška trostav (pionirska i opšta kategorija): od 13.15 do 17.45


Subota, 16. septembar – Vojnička puška, 20 metaka ležeći: od 9.15 do 13.45, Vojnička puška trostav (3 puta 10 metaka): od 14.30 do 18.00


Nedelja, 17. septembar – Poluautomatska puška: kvalifikacije od 09.00 do 11.30. Po završetku kvalifikacija na programu je finale.


Datum: 14.09.2023. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...