x

Dva zlata za Žikića na Tomex kupu 2023

Dva zlata za Žikića na Tomex kupu 2023 Foto: BASS

U organizaciji Badminton kluba Clear, a uz podršku Ministarstva sporta i Badminton saveza Srbije, u nedelju 10. septembra održan je BCD turnir koji je okupio više od 70 badmintonaca iz čitave Srbije. Takmičenje koje se održava u okviru zvaničnog kalendara BASS okupilo je takmičare iz 11 klubova koji su se nadmetali u pojedinačnoj muškoj i ženskoj, kao i u konkurenciji muških, ženskih i mešovitih parova.  


U konkurenciji muškaraca pojedinačno na B turniru zlato je osvojio Aleksandar Jovičić iz BK Ravens KG, dok je među damama najbolja bila Kruševaljanka Teodora Latas (BK Zmajevi). U parskim konkurencijama, najuspešniji u muškom dublu bili su takmičari BK Clear Uglješa Mihajlović i Vanja Rašeta, kao i Miona Filipović (BK Beograd) i Marija Samardžija (BK Dinamo) u konkurenciji ženskih parova. Svoj debitantski nastup u konkurenciji mešovitih parova zlatom su krunisali Zana Li i Anton Cipalkov iz BK Beograd.


Dve zlatne medalje na C turniru izvojevao je Goran Žikić (BK Zmajevi) i to u konkurenciji muškaraca pojedinačno, kao i u konkurenciji muških parova zajedno sa Aleksejem Čumakom iz BK Beograd. U konkurenciji mešovitih parova, na pobedničko postolje popeli su se Vukašin Obradović (BK Helianthus) i Selena Stojanović (BK Ravens KG).


Osvajač zlata bio je i Nikola Jovanović iz BK Beograd u konkureniji muškaraca pojedinačno D turnira dok su se na pobednički tron u konkurenciji muških parova popeli Saša Milaković i Igor Trešnjić iz BK Novi Sad.


“Drago nam je da smo ugostili igrače iz 11 klubova i za sve igrače je značajno da je nacionalna takmičarska sezona otvorena početkom septembra. Atmosfera je bila odlična, mečevi interesantni i nadamo se da će se u istom duhu sezona nastaviti. Rezultati Klirčića su u drugom planu ovoga puta,kao organizator sam izuzetno zadovoljna timskim radom na realizaciji turira. Pred nama je gust raspored, svaki vikend u septembru je takmičarski, te se nadamo novim uspesima i rezulatima na badminton sceni”, izjavila je Marija Bulatović, generalni sekretar i trener BK Clear.


Datum: 12.09.2023. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...