x

Košarkaši Srbije sa maksimalnim učinkom do druge faze takmičenja na SP

Košarkaši Srbije sa maksimalnim učinkom do druge faze takmičenja na SP Foto: FIBA

Srbija je završila prvu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu sa maksimalnim učinkom! U trećem kolu grupe B, “Orlovi” su danas u «Araneta koloseumu» ubedljivo savladali Južni Sudan. I u treću utakmicu u Manili reprezentativci Srbije su ušli maksimalno fokusirani, što je rezultiralo sa 30 postignutih poena u prvih deset minuta igre. Kapiten Bogdanović sa osam poena i četiri asistencije u ovom periodu i Nikola Jović sa deset poena su vukli napred srpski tim. Ni druga četvrtina se nije mnogo razlikovala, pa su “Orlovi” na polovini susreta imali 17 poena prednosti.


Nakon povratka iz svlačionice, reprezentativci Srbije su imali interni trojkaški obračun tokom kojeg su pogađali Dobrić, Bogdanović i Nikola Jović za «plus 29» pred tajm-aut Južnog Sudana na polovini treće četvrtine. Dok su njegovi saigrači pogađali spolja, Nikola Milutinov je nastavio gde je stao u prva dva meča, uspostavivši dominaciju pod oba koša.


Do isteka treće deonice, Južni Sudan je imao period efikasnije igre i uspeo da se približi na 65:83.


U poslednjih deset minuta igre, reprezentativci Srbije su brzo stavili tačku na utakmicu vrativši rezultatsku prednost na više od 20 poena. Malo nakon isteka šestog minuta četvrte četvrtine, srpski tim je postigao više od 100 poena i tada je otvoreno ostalo samo još pitanje koliko će postići do kraja meča. (Izvor: KSS)


JUŽNI SUDAN – SRBIJA 83:115 (20:30, 19:26, 26:27, 18:32)


Kompletnu statistiku pogledajte ovde



Svetsko prvenstvo u košarci za muškarce 2023 (2023 FIBA Basketball World Cup) održava se u periodu od 25. avgusta do 10. septembra 2023. godine, u Japanu, Indoneziji i Filipinima, u organizaciji Košarkaškog saveza Japana, Košarkaškog saveza Indonezije, Košarkaškog saveza Filipina i Međunarodne košarkaške federacije (FIBA). 


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u košarci 2023


Datum: 30.08.2023. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...