x

Košarkaši Srbije ubedljivi na startu Kupa solidarnosti

Košarkaši Srbije ubedljivi na startu Kupa solidarnosti Foto: ZHU He / KSS

Srpski nacionalni tim je u Šenženu uspešno obavio prvu od dve poslednje provere pred početak Svetskog prvenstva. „Orlovi“ su u svojoj prvoj utakmici na Kupu solidarnosti savladali domaću selekciju Kine sa 64:87.


Od početka do kraja utakmice, tim Srbije je kontrolisao dešavanja na terenu, a dvocifrena prednost koja je stečena u prvoj deonici nije ispuštana do samog kraja susreta.


Pred više od 5.000 gledalaca u Šenženu, „Orlovi“ su bili jednostavno čvršći i efikasniji od reprezentacije Kine pod oba koša.


Već sutra od 14 časova, naš tim će imati finalnu proveru pred put u Manilu. Rival Srbije biće reprezentacija Brazila.


Kina – Srbija 64:87


Srbija: Petrušev 13, N Jović 8, Bogdanović 19, Marinković 11, Radanov, Dobrić 8, Ristić 2, Gudurić 4, S Jović 2, Davidovac, Simanić 5 Avramović 7, Milutinov 8



Selektor Srbije Svetislav Pešić:


Bila je velika bojazan, jer smo tek stigli, imali smo naporan put… Bilo je pitanje kako ćemo da pronađemo neku svežinu koju je vrlo teško pronaći kada imaš ovako težak put. Leteli smo do Hong Konga, pa onda još 60 kilometara do Šenžena. Plus granica, na kojoj smo čekali i izgubili dodatno vreme što nm je teško palo jer je to putovanje autobusom došlo posle 12 sata leta. Odigrali smo utakmicu profesionalno. Nije to bila naša najbolja utakmica, ali sa aspekta pristupa je bila dobra. Malo smo padali jer nam je potrebna svežina, a nju ćemo dobiti kroz adaptaciju. Sutra nas čeka jedna atletska ekipa, ekipa Brazila. Pokazali su da su nezgodna ekipa sa puno iskustva, energije, igrača koji igraju u Evropi. Pravi test. Voleo bih da pronađemo pravu svežinu do tog meča, da možemo da odigramo onako kako umemo, sa intenzitetom koji tražimo. Za to su potrebne sveže noge. Dobra stvar je da imamo još jednu utakmicu pred sobom. To je od svega najvažnije. (Izvor: KSS)


Svetsko prvenstvo u košarci za muškarce 2023 (2023 FIBA Basketball World Cup) održaće se u periodu od 25. avgusta do 10. septembra 2023. godine, u Japanu, Indoneziji i Filipinima, u organizaciji Košarkaškog saveza Japana, Košarkaškog saveza Indonezije, Košarkaškog saveza Filipina i Međunarodne košarkaške federacije (FIBA). 


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u košarci 2023


Datum: 20.08.2023. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...