x

Ivana Vuleta do svetskog zlata, novog državnog rekorda i najboljeg rezultata na svetu

Ivana Vuleta do svetskog zlata, novog državnog rekorda i najboljeg rezultata na svetu Foto: SAS

Srpska atletičarka, Ivana Vuleta ponovo je obradovala naciju i to svetskim zlatom i svetskim skokom od 7,14 metara!!! Jedina medalja koja je falila njenoj kolekciji bila je svetsko zlato, a sada je uspela da ostvari glavni cilj u ovoj godini i krene ka onome sta joj nedostaje, olimpijsko zlato.

Ovaj trijumf ne samo da je ispunio Ivani dugogodišnji san već je i oduševio čitavu naciju koja je s nestrpljenjem pratila njen put do vrha svetskog atletskog dostignuća. Ne samo da je osvojila svetsko zlato, nego je postavila i novi nacionalni rekord, a njen rezultat trenutno je vodeći na SVETU. Prethodni državni rekord takođe je bio u njenom vlasništvu i iznosio je 7,10 m iz 2016. godine.

Ivana je 2013. godine u Moskvi osvojila bronzanu medalju, kao i 2015. godine u Pekingu. Juniorsko svetsko zlato osvojila je u Bidgošću 2008. godine, a danas 20. avgusta 2023. godine, Vuleta je skočila do zlatne medalje na Svetskom atletskom prvenstvu u Budimpešti.

Naša zlatna heroina najdalji skok zabeležila je u petoj seriji – 7,14 m, dok je u drugoj seriji zabeležila skok od 7,05 m kojim je povela u vođstvo. Pored ova dva skoka Ivana je imala dva prestupa i skok od 6,91 m.

Drugo mesto zauzela je Tara Davis-Woodhall iz Amerike sa 6,91 m, dok je trećeplasirana takmičarka iz Rumunije, Alina Rotaru-Kottmann  sa 6,88 m.

Ova zlatna medalja ostavlja dubok trag u istoriji srpskog sporta i predstavlja veliki korak ka većoj prepoznatljivosti i uspehu srpske atletike na svetskoj sceni. Ivana Vuleta će zasigurno ostati u srcima svih kao simbol istrajnosti, posvećenosti i konačnog trijumfa.

Datum: 21.08.2023. Autor: Katarina Stevanović

PROČITAJTE JOŠ...