x

Radnički upalio motore

Radnički upalio motore Foto: SPD Radnički

Obe selekcije iz pogona Rukometnog kluba Radnički su po tradiciji poslednjeg ponedeljka u julu započele pripreme za naredni šampionat.

Nakon prethodne, turbulentne sezone, uzrokovane povredama i pehovima, koju su završile na sedmom mestu Arkus lige, rukometašice Radničkog se okreću novim izazovima koji su pred njima. U izmenjenom i podmlađenom sastavu počinju pripremni period u kome ih očekuju naporni treninzi, kako bi u naredni šampionat ušle što spremnije i uigranije i tako ostvarile zacrtane ciljeve.

Obavili smo prozivku i održali prvi trening u novom sastavu. Posle neophodnih testiranja nastavićemo rad dva puta dnevno. Prepodnevne treninge ćemo iskoristiti za punjenje baterija u teretani i na stadionu Čika Dača pod komandom kondicionog trenera Pejčinovića. Popodnevni treninzi su rezervisani za rad sa loptom u hali Jezero. Ugovorene su i kontrolne utakmice gde ćemo proveriti do tada urađeno. Uveren sam da ćemo početak prvenstvene trke koja je zakazana za 16. septembar dočekati u optimalnoj formi, jasan je šef stručnog štaba ženske selekcije Dragan Študer.

Rukometaši Radničkog, u novi šampionat ulaze sa novim trenerom i starim ambicijama. Kostur ekipe je ostao isti, a novopridošli igrači u kombinaciji sa starosedeocima garantuju sjajne predstave u hali Jezero i borbu za doigravanje na kraju šampionata.

Nakon letnje pauze smo se okupili orni i spremni za izazove koje nosi nastupajući šampionat. Već sutradan će biti urađen test igrača. Pripremni period će biti kompletno  odrađen u Kragujevcu gde imamo sve uslove za nesmetan rad. Odigraćemo najmanje šest prijateljskih utakmica do početka prvenstva radi što boljeg uigravanja, gde ćemo steći sliku i konture tima i igre koja će nas krasiti. Smatram da ćemo spremno dočekati početak prvenstva. Cilj nam je gornji deo tabele gde ćemo pokušati da izborimo učešće u plej ofu, izneo je očekivanja šef struke Radničkog Zlatko Petronijević.

Datum: 01.08.2023. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...