x

Hala Jezero u novom ruhu

Hala Jezero u novom ruhu Foto: SPD Radnički

Sportsko privredno društvo Radnički osim 4 kluba koji postižu vrhunske rezultate u okviru takmičenja u kojima nastupaju, pod svojom ingerencijom ima i više sportskih objekata u kojima se odvijaju takmičenjima i u čijim čarima uživaju i građani Kragujevca. Jedan od najstarijih i najpopularnijih je hala Jezero, koja je više od 4 decenije pod svojim svodovima bila domaćin brojnih manifestacija, ne samo iz sfere sporta. Da bi reference hale ostale na pomenutom nivou i da bi stalno pratila visoke evropske standarde, pobrinulo se agilno rukovodstvo Radničkog u pronalasku partnera u cilju kompletne rekonstrukcije rasvete unutar bastiona kragujevačkog sporta, kako bi i u tom segmentu ostala na samom vrhu sportskih objekata u Srbiji.

Povodom potpisivanja ugovora između SPD Radnički i izvođača radova, renomirane kragujevačke kompanije MITEL MONT upriličena je konferencija za novinare u prostorijama Radničkog, na kojoj su učešće uzeli Stavro Rašković, generalni direktor društva, predstavnik preduzeća MITEL MONT Nenad Mitrović, kao i Nikola Dašić gradonačelnik Kragujevca.

Nova rasveta je bila neophodna, pogotovo što su se mnoge utakmice odigrale na granici neophodne regularnosti, jer smo bili organizatori brojnih sportskih manifestacija, uključujući i reprezentativne i bukvalno su nas pojedini savezi i svesno izbegavali jer je bilo i više nego duplo manje ispunjenih parametara potrebnih za odigravanje vrhunskih mečeva. Postavljanjem ovakve rasvete dobićemo vrhunski ambijent, kako za sportiste, tako i navijače, jer će hala biti u potpuno novom ruhu. Ujedno ćemo privući i organizacije različitih namena, kao što su već potpisana tri ugovora za vrhunske koncerte, očekujemo i neke druge vidove manifestacija, tako da će hala zaživeti u punom svetlu, jasan je generalni direktor SPD Radnički Stavro Rašković, a pritom je najavio još jedno iznenađenje koje očekuje sportiste i navijače.

MITEL MONT je prvobitno poslovao kao SZTR MITEL, OSNOVAN 2001. godine, a delatnost je bila izvođenje radova na elektroenergetskim instalacvijama. Prelaskom u privredno društvo MITEL MONT DOO 2006. godine, kompanija postaje jedna od vodećih u Šumadiji u okviru svoje delatnosti.

Projektovano rešenje je po najnovijim evropskim standardima za televizijske prenose, gde su ispoštovani svi zahtevi vodećih institucija u oblasti elektronske regulative. Po projektu u halu će biti ugrađeno osvetljenje renomirane svetske kompanije FILIPS i to po prvi put u Srbiji, tako da će hala Jezero postati reprezentativan objekat za sve posetioce i sportiste. Rok za završetak radova je do početka takmičarske sezone početkom septembra i očekujem da do tada okončamo sve radove i pustimo u rad najmoderniju evropsku rasvetu. Moram da izrazim zadovoljstvo što je naša kompanija postala deo ovog važnog projekta, kako za naš grad, tako i za našu zemlju, izjavio je predstavnik kompanije MITEL MONT Nenad Mitrović.

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, koji nije krio zadovoljstvo dogovorenom saradnjom.

Moj prvi odgovor na potpisani ugovor je – konačno! Rasveta hale Jezero je daleko ispod nominalnih evropskih standarda za odigravanje vrhunskih utakmica i televizijskih prenosa i to je nešto sa čime su se suočavali i sportisti i publika, kao i sam grad Kragujevac. Od danas smo praktično ušli u posao rekonstrukcije, a posebno mi je drago što će izvođač radova biti naša kragujevačka kompanija i uveren sam da će dostići najviše sportske standarde u cilju organizacija vrhunskih događaja u našoj hali.

Datum: 27.07.2023. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...