x

Vlade Divac predvodi treći Luštica bay košarkaški kamp

Vlade Divac predvodi treći Luštica bay košarkaški kamp Foto: Luštica Bay

Talentovani košarkaši iz Boke uzrasta osam do 16 godina i ove godine će imati priliku da vještine i poznavanje ovog sporta unaprijede pod mentorstvom jednog od najpoznatijih svjetskih košarkaša i sportskog ambasadora Luštice Bay, Vlada Divca i njegovog tima trenera. Treće izdanje Luštica Bay Ljetnjeg košarkaškog kampa za djecu počeće 31. jula u okviru projekta „Treniraj kao šampion“ čiji dio je i vaterpolo kamp sa proslavljenim „ajkulama“ Vjekoslavom Paskovićem i Damjanom Danilovićem. Mladi košarkaši treniraće na košarkaškim terenima u naselju Centrale Luštica Bay.


Program pod nazivom „Treniraj kao šampion" pokrenut je 2021. godine u Luštici Bay, kao vid podsticaja razvoju mladih u bavljenju sportom u lokalnoj zajednici - obuhvata košarkaški i vaterpolo kamp, a odvija se u saradnji sa našim sportistima koji su se proslavili kao svjetski šampioni u ovim disciplinama. „Inicijativa „Treniraj kao šampion“ iz godine u godinu ilustruje našu stalnu težnju da unapređujemo odnose sa lokalnom zajednicom kao i posvećenost da kontinuirano promovišemo zdrave stilove žvota i sportski duh kod mladih. Šansa da se mladi sportisti, već od uzrasta od osam godina, upoznaju sa vrhunskim sportistima i dobiju od njih važne sportske i životne lekcije, savjete i podršku, neprocjenjiva je za motivaciju mladih talenata“ istakla je Milica Starčević, pomoćna direktorica za razvoj projekata u Luštici Development.  


Vlade Divac je bio jedan od prvih Evropljana koji je zaigrao u NBA ligi. Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je dva svjetska prvenstva u košarci, tri evropska prvenstva i dvije srebrne medalje na Olimpijskim igrama. Čuven širom svijeta, Divac je već niz godina ambasador dobre volje Ujedinjenih nacija, posvećen humanitarnom radu sa najmlađima i razvoju mladih talenata u popularnoj igri pod obručima. Čitava porodica Divac se više od petnaest godina bavi humanitarnim radom kroz svoju fondaciju, a slobodno vrijeme provode u Luštici Bay.


Košarkaški kamp se odvija na novim terenima Centrala, novog naselja u Luštici Bay, koji su na raspolaganju gostima, rezidentima, mještanima, kao i profesionalnim sportistima. Kamp je jedinstvena prilika za mlade košarkaše da usavrše vještine, uče od najboljih i dostignu najviši nivo igre.


Datum: 29.07.2023. Autor: Dragana Bećirović

PROČITAJTE JOŠ...