x

Četiri pobede na Austrian open 2023

Četiri pobede na Austrian open 2023 Foto: BASS

Učešćem na turniru svetskog seniroskog kupa Austrian Open 2023, srpski reprezentativci nastavili su sa nastupima na međunarodnoj badminton sceni. Boje Srbije predstavljali su Dragoslav Petrović, Marija Sudimac i najperspektivniji takmičari juniorske reprezentacije Viktor Petrović i Nina Bogdanović. Mladi seniorski tim naše zemlje, predvođen trenerom Draganom Antićem, pokazao je dobar kvalitet igre u jakoj konkurenciji od gotovo 400 takmičara sa više kontinenata.


Prvakinja države u konkurenciji žena pojedinačno Marija Sudimac pobedila je na samom startu takmičenja Rejčel Sugden iz Škotske (21:10, 21: 17), a sa dobrom igrom nastavila je i u narednom meču protiv Moldavke Vlade Ginga (2:1). Ulazak u eliminacionu fazu takmičenja srpske igračice zaustavila je Indijka Rakšita Sre Santhos Ramraj koja je i ovogodišnja osvajačica bronzane medalje na Austrian Open 2023.


U konkurenciji muškog singla Dragoslav Petrović zabeležio je u prvom kolu kvalifikacija pobedu nad Poljakom Metjuom Abelom (2:1), ali je u narednom meču, nakon tesne borbe, pretrpeo poraz od protivnika iz Indije Narena Šankar Ijera. 


Viktor Petrović i Nina Bogdanović nastupali su u konkurenciji mešovitih parova i ovo je bila prilika da članovi juniorske reprezentacije osete ambijent velikog seniorskog takmičenja. Na samom startu turnira srpski dvojac je odličnom igrom izvojevao pobedu u meču protiv slovačkog miks dubla Sebastiana Kadleca i Olivie Kadlecove (21:12, 21:15). U narednom meču prikazali su dobru igru, ali to nije bilo dovoljno da se savlada jak francuski par Treskarte/Jakob


Na Austrian Open 2022 sudio je i član BASS Miodrag Kaličanin koji je baš na ovo turniru prošle godine polagao i stekao licencu Evropskog sudije (BEC).


„Seniori su prikazali dobru igru u prvom kolu, ali su ih jaki protivnici zaustavili u daljem takmičenju. Viktoru i Nini je ovo bila prilika da stiču iskustvo budući da ih uskoro čeka prelaz u seniorsku kategoriju“, izjavio je trener Dragan Antić i doda da ceo tim nastavlja sa daljim radom i unapređivanjem igre takmičara.


Ministarstvo sporta Republike Srbije je obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri doprineo učešću srpskih tamičara na turniru u Austriji.


Datum: 30.05.2023. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...