x

Čak 940 atletičara na Gradskom prvenstvu školaraca

Čak 940 atletičara na Gradskom prvenstvu školaraca Foto: Jovan Marković

Beogradska asocijacija za školski sport nastavila je sa svojim akcijama, kada su besplatna takmičenja u pitanju. Uz podršku Gradskog sekretarijata za sport i omladinu Beograda, sjajno je organizovano i Gradsko prvenstvo u atletici, za uzrast osnovnih i srednjih škola. Uz pojačane mere bezbednosti i uz minut ćutanja, za nedavno tragično nastradale, talentovani dečaci i devojčice u atletskoj dvorani u Bulevaru oslobođenja, takmičili su se za naslov najboljih u glavnom gradu Srbije.


Na program su bila takmičenja u sledećim atletskim disciplinama: Skok u dalj, bacanje vorteksa, 60 metara, 300 metara, 600 metara, štafeta 4 x 100 metara, skok u vis, skok u dalj i bacanje kugle. Učestvovalo je tačno 940 školaraca. Medalje na takmičenju delili su legenda atletike Dane Korica i sportski koordinatori BAŠS Goran Ivković, Marko Vujadinović i Vladimir Tica.


Školska takmičenja se nastavljaju, a krajem maja, u Trebinju Republika Srpska, će se održati Evropsko prvenstvo u odbojci, za srednjoškolski uzrast. Ovo je i prvo u istoriji Evropsko prvenstvo u nekom sportu za srednjoškolce.  


Datum: 12.05.2023. Autor: S. Kovačević

PROČITAJTE JOŠ...