x

Sportisti Reebok-a demonstrirali crossfit vežbanje u Barseloni

Sportisti Reebok-a demonstrirali crossfit vežbanje u Barseloni
Poznati Reebok sportisti i ljubitelji brzine, Luis Hamilton vozač Formule 1 i Horhe Lorenco vozač Jamahe, takmičili su se jedan protiv drugog u CrossFit-u ispred Trijumfalne kapije u Barseloni. Prilikom ovog nadmetanja trkačka staza zamenjena je pokretnom CrossFit teretanom, a točkovi RealFlex patikama. Ovi vrhunski sportisti prikazali su svoju fizičku spremnost za vreme intenzivnog CrossFit vežbanja, tokom kog su proverili ko može da uradi više skokova i zgibova sa tegovima za samo devet minuta. Horhe Lorenco, koji je sve vreme vodio, pobedio je Luisa Hamiltona sa minimalnom razlikom od jedne serije.

"Ljudi ne shvataju koliki je nivo fizičke spremnosti neophodan za vožnju trkačkog automobila, i da su osnovni elementi fitnesa poput koordinacije, snage, kardiovaskularne izdržljivosti i fleksibilnosti od ključnog značaja za vrhunski učinak" rekao je Luis Hamilton. "Meni se dopada CrossFit metodologija jer je to vrsta programa koja vas priprema za gotovo sve fizičke izazove, a to je upravo ono što je neophodno u mojoj sportskoj disciplini".

"CrossFit vežbam već nekoliko meseci i otkrio sam da mi vežbanje u grupi ili direktno takmičenje sa odličnim sportistom kao što je Luis, zaista pomaže da poboljšam svoj sportski učinak" objašnjava Horhe Lorenco. "Ovo vežbanje je odličan primer zajedništva koji CrossFit unosi u fitnes. Time što smo jedan drugog izazivali, naterali smo sebe da se više potrudimo, pa tako ovo vežbanje i nije bilo toliko teško".

Za vežbanje u Barseloni Reebok je postavio pokretnu CrossFit vežbaonicu ispred Trijumfalne kapije i pozvao neke od najvećih sportista da se takmiče, kao i brojne španske CrossFit trenere da budu sudije. Nakon što su eksperti i sportisti odradili svoje vežbe, lokalni CrossFit vežbači i prolaznici stali su u red da isprobaju CrossFitR, revolucionarni program jačanja i kondicije.

CrossFit® je nastao u SAD i osmišljen je tako da pomogne ljudima da budu spremni za za svaku vrstu fizičkog izazova. CrossFit® program je zasnovan na neprekidnom smenjivanju funkcionalnih pokreta visokog intenziteta u cilju postizanja opšte fizičke kondicije. Sve vežbe su prilagodljive različitim nivoima fizičke kondicije, starosne dobi i iskustva. Trening se može obavljati bilo gde, ali najčešće se odigrava u lokalnim registrovanim CrossFit vežbaonicama koje su označene kao boksovi
Datum: 15.05.2012. Autor: Dušica Radojković

PROČITAJTE JOŠ...