x

Snežana i Milena pobedom startovale SP u Nju Delhiju

Snežana i Milena pobedom startovale SP u Nju Delhiju Foto: BSS

Osmina finala Svetskog šampionata za seniorke u boksu 2023. u Indiji videće na delu pet reprezentativki Srbije. Nakon Sare, Natalije i Nikoline pobedničkom srpskom stroju priključile su se Snežana Šiljković i Milena Matović.


Šiljković je u kategoriji do 48 kilograma u prvom kolu Prvenstva sveta u Nju Delhiju savladala Gunel Rahimovu iz Azerbejdžana, jednoglasno 5:0 i sledi joj duel protiv Farzone Fozilove iz Uzbekistana.


"Zadovoljna sam, mislim da sam bila dosta ubedljiva i zasluženo pobedila. Sledi Uzbekistanka sa kojom sam sparingovala ovde i nadam se najboljem"- rekla je Šiljkovićeva.


Sjajan start Srpkinja na Svetskom šampionatu u Indiji


Veliku pobedu u kategoriji do 66 kilograma ostvarila je Matovićeva, koja je posle izgubljene prve runde preokrenula protiv Seme Ćaliskijan iz Turske 5:0, bronzane sa prethodnog šampionata sveta u Istanbulu.


"Sačekala sam svoj trenutak, krenula sam žestoko posle izgubljene runde i mislim da zasluženo idem dalje"- istakla je Matovićeva, koju u narednoj rundi čeka Kineskinja Jang Li.


Jelena Zekić, u kategoriji do 54 kilograma, posle velike borbe poražena je od naturalizovane Italijanke Olene Savčuk 5:0.


"Ne mogu da budem zadovoljna, pre svega sudijskim kriterijumom, mada je rivalka veoma iskusna i kvalitetna. Prošle godine bila sam blizu medalje, a sada se okrećem Evropskim igrama i kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu" – rekla je Zekićeva.


Selektor srpske ženske boks selekcije Marko Tubić istakao je da sa učinkom 5:1, uprkos porazu Zekićeve, moramo da budemo zadovoljni dosadašnjim učinkom na šampionatu planete u Indiji.


"Zekićeva nije imala dan, a rivalka je takođe kvalitetna. Sa druge strane Šiljković i Matović su se sjajno borile i zasluženo prošle dalje. Ostaje još Jelena Janićijević da izađe u ring, njen meč je 21. marta. Dan ranije Sara Ćirković boksuje za četvrtfinale, čekamo raspored i nadamo se najboljem" - zaključio je selektor Tubić.


Datum: 18.03.2023. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...