x

Sjajan start Srpkinja na Svetskom šampionatu u Indiji

Sjajan start Srpkinja na Svetskom šampionatu u Indiji Foto: BSS

Tri od tri u korist Srbije nakon drugog dana takmičenja Svstskog prvenstva za bokserke koje se održava u Nju Delhiju. Sara, Natalija i Nikolina plasirale su se u osminu finala smotre najboljih bokserki planete.


Prvog dana šampionata najbolja juniorka sveta, mlada srpska boks gracija Sara Ćirković pobedila je Turkinju, svetsku seniorsku vicešampionku Bejzu Saračolu u kategoriji do 52 kg.


"Očekivala sam težak meč, ali na kraju jednoglasna odluka sudija i moja pobeda", istakla je mlada bokserka Obilića iz Zvornika, iz Republike Srpske. Sledeća rivalka reprezentativki Srbije je Japanka Rinki Kinošiti, aktuelna šampionka Azije.


"Spremam se, mislim da će biti dobro. Još dva koraka do medalje i idemo dalje", poručila je juniorska evropska i svetska šampionka, koja vredno trenira sa trenerom Mirkom Ždralom i čeka sledeći meč 20. marta.


Srpske bokserke Natalija Šadrina i Nikolina Gajić drugog dana takmičenja u Nju Delhiju su se u osminu finala šampionata planete u Indiji i pridružile se Sari Ćirković među 16 najboljih.


Šadrina je u prvom kolu kategorije do 60 kilograma jednoglasnom odlukom sudija savladala Grkinju Olgu Pavlinu Papadatu, dok je Gajić u kategoriji do 70 kilograma, takođe sa maksimalnih 5:0 savladala Nepalku Ranu Sarasvati.


"Srećna sam zbog pobede za Srbiju. Daću sve od sebe da tako i nastavim", izjavila je Šadrina, koju u osmini finala čeka Kazahstanka Rima Volosenko.


Naredna rivalka Gajićevoj biće Brazilka Barbara Dos Santos.


"Nadale smo se da ćemo posle dva dana imati "tri od tri" i uspele smo u tome. Sada me čeka Brazilka, nije boksovala u prvom meču, ali nadam se najboljem", rekla je Gajić.


Trećeg dana šampionata sveta u Nju Delhiju u ring ulaze tri srpske bokserke - Snežana Šiljković (48 kg), Jelena Zekić (54 kg) i Milena Matović (66 kg).


Datum: 17.03.2023. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...