x

Selektorka Marina Maljković o grupi na EP 2023

Selektorka Marina Maljković o grupi na EP 2023 Foto: KSS

Selektorka ženske seniorske reprezentacije Srbije Marina Maljković prokomentarisala je grupu u kojoj se našao naš nacionalni tim posle žreba za Evropsko prvenstvo. Srbija će igrati u D grupi u Ljubljani sa Turskom, Slovačkom i Mađarskom.


Košarkašice Srbije u grupi D na EP 2023


Moj odgovor na pitanje o komentaru žreba je uvek isti… Kada igrate veliko takmičenje kao što je Evrobasket, onda nema lakših protivnika, pa tako nema ni lakših grupa i zbog toga sam se uvek trudila da istu pažnju posvetim svakom rivalu, bilo da on dolazi iz drugog, trećeg ili četvrtog šešira. Mi smo plan naših priprema sastavili davno, pre poslednje utakmice kvalifikacija, kada smo ga samo potvrdili. Na prvenstvo putujemo kao branioci šampionskog trona, što nikako ne treba da predstavlja pritisak na ovu novu generaciju, već samo kao motivacija i stimulacija da se ostvari što bolji rezultat. Znamo šta nam je činiti u narednom periodu i to moramo da sprovedemo u delo, kako bismo maksimalno spremne dočekale početak turnira u Ljubljani. Takođe bih želela da izrazim veliko zadovoljstvo što je slovenačka federacija odabrala baš nas za partnera i dala nam mogućnost da se takmičimo u Ljubljani. Sigurna sam da će se potruditi da se osećamo kao kod svoje kuće, kao i da ćemo imati veliki podršku sa tribina – rekla je selektorka Marina Maljković. (Izvor: KSS)


Evropsko prvenstvo u košarci za žene 2023 održaće se u periodu od 15. do 25.  juna  2023. godine, u Izraelu i Sloveniji, u organizaciji Košarkaškog saveza Izraela, Košarkaškog savez Slovenije i Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).


Raspored utakmica i rezultati - Evropsko prvenstvo u košarci za žene 2023



Datum: 13.03.2023. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...