x

Košarkašice Srbije u grupi D na EP 2023

Košarkašice Srbije u grupi D na EP 2023

Ženska seniorska reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu koje se od 15. do 25. juna 2023. održava u Sloveniji i Izraelu igraće u D grupi sa Turskom, Slovačkom i Mađarskom, odlučeno je žrebom u dvorcu na brdu pored Kranja.


Pošto su domaćini EP imali pravo da izaberu po jednu partnersku reprezentaciju koja će se takmičiti u grupi u njihovoj zemlji, Slovenija je izabrala Srbiju, pa će naše najbolje košarkašice igrati u Ljubljani, u dvorani „Stožice“, dok se Izrael odlučio za Češku. Dakle, grupe C i D će biti u Ljubljani, baš kao i eliminacione runde, a grupe A i B u Tel Avivu.


Naša bivša trofejna reprezentativka Sonja Vasić bila je specijalni gost na žrebu. Sonja se osvrnula na uspehe ženske reprezentacije na čelu sa selektorkom Marinom Maljković i na to kako je podići trofej dva puta u dresu Srbije, a ovom prilikom je predstavila novi izmenjeni pehar namenjen prvakinjama Evrope.


Sistem takmičenja će biti isti kao i prethodnih godina. U grupi igra svako sa svakim, a samo prvoplasirane ekipe direktno će u četvrtfinale posle tri odigrana meča. Drugoplasirane i trećeplasirane reprezentacije u grupama igraće jedan kvalifikacioni meč za mesto u četvrtfinalu.


Karte za utakmice ženskog EP u ljubljanskim „Stožicama“ biće puštene u prodaju 15. marta, tačno tri meseca pre početka šampionata. (Izvor: KSS)


Evropsko prvenstvo u košarci za žene 2023 održaće se u periodu od 15. do 25.  juna  2023. godine, u Izraelu i Sloveniji, u organizaciji Košarkaškog saveza Izraela, Košarkaškog savez Slovenije i Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).


Raspored utakmica i rezultati - Evropsko prvenstvo u košarci za žene 2023


Datum: 09.03.2023. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...