x

Potop košarkašica Radničkog u Novom Sadu

Potop košarkašica Radničkog u Novom Sadu Foto: SPD Radnički

Nisu košarkašice Radničkog uspele da izbegnu ubedljiv poraz na gostovanju novosadskoj Vojvodini 021 u utakmici 17. kola Prve ženske lige Srbije - 101:32 (29:10, 22:10, 23:6, 27:6).

Vidno motivisane Novosađanke su od samog starta utakmice nametnule jak tempo igre koji Kragujevčanke nikako nisu uspevale da isprate. 

Već nakon uvodnih deset minuta igre domaće su imale zavidnu zalihu od 19 poena prednosti (29:10), da bi do odlaska na veliki odmor dodatno uvećale vođstvo – 51:20.

Ni naredne dve deonice nisu donele preterani boljitak u igri kragujevačkog tima. Štaviše, košarkašice Radničkog su u drugih dvadeset minuta utakmice ubacile svega 12 poena, što je zaista poražavajući podatak. Samim tim je i rezultatski brodolom na kraju bio neminovan. Novosađanke su trijumfovale sa velikih 69 poena razlike, nanevši tako Kragujevčankama jedan od najtežih poraza u ovoj sezoni.

Čak tri igračice Vojvodine 021 ostvarile su „dabl-dabl“ učinak na današnjoj utakmici. Lana Marić je postigla 20 poena i sakupila 16 skokova, Destini Tompson je ubacila 19 poena, uz 14 skokova, a Marina Stojić je brojci od 12 postignutih poena pridodala 10 asistencija. Dvocifrene u pobedničkom timu bile su još Amerikanka Meknil sa 17 i Tina Selaković sa 13 poena.

Jedina dvocifrena u ekipi trenera Saše Milojevića bila je Andrijana Vuković sa 10 postignutih poena.

Ekipa Vojvodine 021 je ovom pobedom načinila značajan korak ka plasmanu u plej-of, dok su košarkašice Radničkog ostale prikovane za dno tabele sa sedamnaest poraza iz isto toliko odigranih utakmica.

Kragujevčanke će u narednom 18. kolu, koje je na programu predstojećeg vikenda, ugostiti ekipu Duge iz Šapca.

Datum: 15.02.2023. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...