x

Streljački savez Srbije nagrađen Zlatnom medaljom za zasluge Republike Srbije

Streljački savez Srbije nagrađen Zlatnom medaljom za zasluge Republike Srbije Foto: SSS

Dan državnosti Republike Srbije obeležen je danas tradicionalnom svečanošću u Predsedništvu Srbije, na kojoj su zaslužnim institucijama i pojedincima dodeljena državna odlikovanja.


Ukazom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Streljački savez Srbije je nagrađen Zlatnom medaljom za zasluge. Priznanje se dodeljuje za izuzetne zasluge i rezultate postignute u svim oblastima života i rada. U obrazloženju je navedeno da je SSS nagrađen za izuzetne zasluge i postignute rezultate u oblasti sporta, povodom 135 godina postojanja.


U ime SSS, medalju je primio dr Nenad Putnik, predsednik Streljačkog saveza Srbije.


Putnik  je istakao da je Zlatna medalja za zasluge potvrda za višedecenijski uspešan rad cele streljačke porodice u Srbiji.


-Ovo značajno priznanje svedoči o tome da se rezultati naših strelaca, trenera, streljačkih radnika, ali i celokupnog rada Saveza prate i vrednuju. Naši strelci decenijama unazad donose odličja sa najvećih takmičenja i time na najlepši način promovišu našu zemlju širom Evrope i sveta - kazao je Putnik.


Iza srpskih strelaca je još jedna uspešna godina, tradicija osvajanja medalja je nastavljena. Putnik je podvukao da je četvoro naših strelaca 2022. godinu završilo među prvih deset u svetu. Još uvek su sveži utisci i sa Olimpijskih igara u Tokiju, sa kojih su se srpski strelci vratili sa dva odličja. Naša zemlja je bila jedna od svega sedam nacija koje su osvojile više od jedne medalje na izuzetno kvalitetnom streljačkom turniru u Tokiju.


Međutim, istorija olimpijskih uspeha srpskih strelaca je dugačka. Predsednik SSS je istakao da je podrška države neophodna da bi se bogata tradicija nastavila:


- Streljački sport u Srbiji je jedan od najtrofejnijih individualnih olimpijskih sportova sa osvojenih čak 14 olimpijskih medalja, čime je zadužio naš narod i državu. Ovo priznanje govori o tome da nadležne institucije prepoznaju i cene naše uspehe, a uveren sam  da ćemo podršku države imati i u budućnosti. Zalaganjem predsednika Republike, ministarstva nadležnog za sport i Olimpijskog komiteta Srbije značajno su unapređeni uslovi za razvoj streljačkog sporta u Republici Srbiji, a započete su i aktivnosti na rekonstrukciji postojeće streljačke infrastrukture i izgradnji nove. Nadam se da smo opravdali poverenje koje nam je ukazano, te da ćemo uz podršku države uspešno privesti kraju započete infrastrukturne projekte koji imaju za cilj stvaranje kvalitetnih uslova za trening naših sportista, a time i nastavak vrhunskih rezultata i očuvanje bogate sportske tradicije.


Putnik se zahvalio predsedniku Srbije i čestitao svima koji su zaslužni za Zlatnu medalju dodeljenu nacionalnom streljačkom savezu.


- Zahvaljujem predsedniku Republike na posvećenosti i brizi za streljački sport, a svim udruženim članicama Streljačkog saveza Srbije čestitam na ovom značajnom priznanju i želim da im ono bude podstrek u budućem radu  - zaključio je predsednik Streljačkog saveza Srbije.


Datum: 15.02.2023. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...