x

Partizan i Mega prvi polufinalisti Kupa Radivoja Koraća 2023

Partizan i Mega prvi polufinalisti Kupa Radivoja Koraća 2023

U prvom četvrtfinalu Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać, košarkaški Partizana su rutinski savladali Spartak i plasirali se u polufinale, gde će u petak od 21.00 sat igrati protiv pobednika meča Crvena zvezda – Borac.


Od samog početka crno-beli su pokušali da nametnu ritam, poveli 9:3, ali su se Subotičani držali, smanjili na 8:9, a u 6. minutu i izjednačili – 11:11. Do isteka prve četvrtine, Partizan je pre svega zahvaljujući visokim igračima, podigao na 23:16.


Prvu dvocifrenu prednost Partizan je stekao u 13. minutu – 31:21. Razlika je rasla iz minuta u minut, očigledno je bilo koliko je ekipa trenera Željka Obradovića kvalitetnija, pa je u 17. minutu na semaforu stajalo 42:23, onda i 51:31.


Kup Radivoja Koraća 2023


Sve spremno za završni turnir Kupa Radivoja Koraća 2023


U istom ritmu počela je i treća četvrtina, ali je Spartak iskoristio nekoliko neuspešnih napada crno-belih i smanjili na 49:61. Međutim, Partizan je vrlo brzo ponovo uspostavio kontrolu i vratio se na „plus 20“ – 73:53 u 29. minutu.


U poslednjem periodu igre Partizan je održavao veliku prednost i rutinski priveo meč kraju, a dva i po minuta pre kraja Željko Obradović je ukazao šansu najmlađima Savi Drezgiću i Viktoru Mikiću.


PARTIZAN MOCART BET – SPARTAK OFIS ŠUZ 91:69 (23:16, 30:18, 20:19, 18:16)


Kompletnu statistiku možete videti ovde


Izjave nakon utakmice:

Željko Lukajić


Nema tu šta da se kaže, znalo se ko je favorit i kakav je odnos snaga. Rekao sam i u najavi i na izvlačenju da je ovo sjajno isksutvo i čas šta bi mi trebalo da podignemo i uradimo, da težimo ka većem nivou. Atletski i individulno, tehnički su jaki. Rezultati koje postižu nisu slučajni, a na klupi je Željko Obradović. Ovo je bila nagrada za Spartak koji ima istoriju, izbacio je mnogo velikih igrača i dobra stvar je da se Subotica vraća na mapu, jer su Srbiji potrebno sve više gradova, jer će to dati širu bazu, a talenata nikada nije nedostajalo. Imali smo dobrih faza, reakcija, situacija u napadu, ali u nekim možete da igrate koliko vam dozvole. To je Partizan, bila je predstava za publiku, da uživa, sve ostalo je bilo poznato, a Partizanu čestitam i želim puno uspeha, pa da dođu i do Fajnal fora.



Željko Obradović

Drago nam je da smo ponovo u Nišu, koji se uvek pokazao kao izvanredan organizator završnice Kupa Srbije. Igrali smo protiv tima za koji je bilo potrebno izaći sa najmanje jednakom motivacijom kakvu oni imaju. Nismo najbolje ušli, ali podigli smo ritam na oba kraja i održavali razliku. Čestitke Spartaku na fer i sportskoj borbi, bili su u utakmici, pokušavali da se vrate.


Obradović se obratio navijačima Partizana.


Pre godinu i po dana sam došao i imao sam konferenciju za štampu, gde sam rekao da mi je zadovoljsvto i čast da se vratim u klub koji mi je u srcu. Rekao sam i kako bih voleo da izgleda to na utakmicama Partizana, da naši navijači bodre isključivo naš tim i igrače i da ostave bilo kakve provokacije i vređanje bilo koga, bacanje predmeta na teren. Čule su se ružne reči, sa kojima apsolutno nisam saglasan, ni stručni štab, ni igrači i molim da se sa tim prestane. Zahvaljivao sam im se mnogo puta, došli su i večeras u velikom broju, to je neverovatna ljubava koju nastavljaju da pokazuju, ali da ne vređaju nikoga više, Ovo je košarkaška utakmica, ako to nije dovoljno, ima drugih mesta gde mogu da ispolje bilo koje stvari koje inače ispoljavaju. Hvala svima koji su došli, svi bi voleli da se Kup i naredne utakmice Partizana pretvore u feštu i da se priča samo o košarci.



U drugom četvrtfinalnom meču prvog dana Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać, ekipa Mega Mis pobedila je Vojvodinu i u petak u polufinalu od 17.00 sati sastaće se sa pobednikom duela FMP – Metalac.


Vojvodina je mnogo bolje otvorila meč i povela 11:2 u 4. minutu, zahvaljujući sjajnom Beslaću, koji je postigao svih 11 poena (tri trojke). Međutim, Mega je uspela da se pribere i potpuno okrene situaciju do isteka prvih deset minuta, kada je vodila 19:18.


Nastavili su Beograđani silovito u drugoj deonici, za tri i po minuta napravili seriju 12:0 i poveli 31:18. Održavala je Mega konstantno desetak poena prednosti, ali je Vojvodina u finišu uhvatila priključak i na veliki odmor se otišlo pri rezultatu 44:38.


U uvodnim minutima treće četvrtine igralo se koš za koš, a onda je dugo, usled serije promašaja na obe strane, na semaforu stajalo 51:46. Vezala je Mega osam poena i ponovo došla do osetnije prednosti (59:46, 27. minut), koju je imala i po isteku 30. minuta – 63:52.


Nije bilo promena ni u poslednjoj deonici igre, Mega je kontrolisala rezultat, dok su Novosađani uglavnom bezuspešno pokušavali da se vrate u meč, a kada je Đurišić četiri minuta pre kraja podigao na 70:54 pitanje pobednika praktično je bilo rešeno.


MEGA MIS – VOJVODINA 75:62 (19:18, 25:20, 19:14, 12:10)


Kompletnu statistiku pogledajte ovde.



Izjave nakon utakmice:

Marko Barać


Čestitam mojim igračima na završenom poslu i plasmanu u narednu fazu. U pripremi smo imali nekoliko dana da napravimo skauting, upoznamo se sa protivnikom videli da je to dobra ekipa sa nekoliko dobrih pojedinaca. Očekviao sam da timovi iz nižeg ranga igraju sa velikom motivacijom, sa puno žestine i agresivnosti i da ih igra nagradi time što ubace dosta šuteva u uvodnim minutima. Čitave nedelje se spremamo za taj menadžment krize. Uspeli smo posle rezultata koji nam nije išao u prilog da iskontrolišemo situaciju i vratimo utakmicu u mirnije tokove. U prvom poluvremenu nismo uspeli da uspostavimo dominaciju u skokovima, što je bio jedan od zadataka. U drugom smo iskontrolisali ispod oba obruča, od naših igrača dobili zaštitu koja je bila za očekivati i kao rezultat, uspeli da privedemo utakmicu kraju. Vojvodina je vrlo dobra ekipa, sa izraženom unutrašnjom igrom, Beslaćem koji pravi dosta problema i sigurno da nije bilo lako. Čestitam i njima na dobroj utakmici, želim im da ostvare sve svoje ciljeve.



Marko Ljubičić


Veoma sam ponosan na ekipu, na tim i ovaj mladi stručni štab koji odlično radi sa nama. Samim dolaskom na Kup smo skrenuli pažnju javnosti da se u KK Vojvodina konačano dešavaju dobre stvari što se tiče same košarke. Prevashodni cilj je da se okrenemo KLS, da narednih osam kola doradimo što je bolje moguće, a dolazak na Kup je naša nagrada. Ova ekipa zaslužuje još veću podrkuš i mislim da ćemo do kraja da pokažemo da možemo dosta toga da uradimo. (Izvor: KSS)



Datum: 15.02.2023. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...