x

Utakmica jeseni za košarkašice Radničkog

Utakmica jeseni za košarkašice Radničkog Foto: SPD Radnički

Košarkašice Radničkog ugostiće u sredu od 18 časova u „SBB hali Jezero“ ekipu Vršca u derbiju začelja Prve ženske lige Srbije. Za Kragujevčanke je ovaj meč od izuzetnog značaja, s obzirom da im je ovo verovatno najbolja prilika da konačno probiju led i upišu prvu pobedu u sezoni, i to protiv direktnog konkurenta u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa.

Došao je trenutak istine za ekipu trenera Saše Milojevića. Predstojeća utakmica sa ekipom Vršca pokazaće mogu li „crvene dame“ da se nadaju opstanku u prvoligaškom društvu ili već sada mogu polako da pakuju kofere i pripremaju se za selidbu u niži rang takmičenja. 

Činjenica je da ovaj meč ne dolazi u baš najpovoljnijem trenutku za Kragujevčanke, koje su minulog vikenda doživele pravi rezultatski brodolom na gostovanju u Požegi (40:93), ali se ni njihov rival, ekipa Vršca, nije bolje provela u duelu sa aktuelnim šampionom Srbije Crvenom zvezdom, čemu u prilog govori i poraz od 40 poena razlike (42:82).

Novi debakl košarkašica Radničkog

Da nije bilo pomalo neočekivanog trijumfa nad Vojvodinom u 4. kolu, Vrščanke bi sada bile u istom sosu sa Šumadinkama. Ta minimalna prednost od jednog boda mogla bi vrlo lako da iščezne u sredu, ukoliko košarkašice Radničkog budu na visini zadatka. Zanimljivo da je Vršac jedina ekipa koja je postigla manji broj poena u odnosu na kragujevački tim u dosadašnjem delu prvenstva, što svakako nagoveštava jednu tvrdu, borbenu i ne previše efikasnu utakmicu na parketu „SBB hale Jezero“. 

Mada su Kragujevčanke poslednjih sezona uglavnom imale više uspeha u međusobnim duelima, poslednji susret ove dve ekipe u „SBB Jezeru“ pripao je Vrščankama, koje su slavile rezultatom 72:60.

Jako bitna utakmica za nas i prilika da na domaćem terenu dođemo do prve pobede u prvenstvu. Svesni smo da je protekli deo sezone bio rezultatski loš, ali isto tako treba imati u vidu da imamo ubedljivo najmlađi i najneiskusniji tim u ligi, sačinjen pretežno od kragujevačkih devojčica, kojima je svaka utakmica u ovom rangu takmičenja prilika da steknu dragoceno iskustvo i ostvare dalji igrački napredak. Verujem da ćemo uz maksimalnu fokusiranost i odgovarajući voljni momenat uspeti da dođemo do dugo čekanog trijumfa, koji bi svakako značajno podigao moral ekipi pred nastupajuće takmičarske izazove, poručuje u najavi utakmice sa Vrščankama Kristina Milošević, pomoćni trener ekipe iz šumadijske prestonice.

Ulaz na utakmicu je slobodan.

Datum: 13.12.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...