x

Važan trijumf rukometaša Radničkog na vrućem terenu

Važan trijumf rukometaša Radničkog na vrućem terenu Foto: SPD RADNIČKI

U susretu 12. kola Arkus lige na uvek neugodnom terenu u Kostolcu, rukometaši Radničkog su slavili rezultatom 31:28, poluvreme 16:15 i tako vezali i drugu pobedu u nizu pred poslednje kolo jesenjeg dela šampionata. Nakon ovog trijumfa, Radnički se nalazi na šestom mestu sa 16 bodova.

Iako se ekipa Rudara nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli, ta činjenica nije opustila Kragujevčane pred gostovanje na vrućem terenu domaćina, koji je bolje otvorio meč, poveo 2:0 a zatim i 3:1. Nije sve išlo potaman igračima Radničkog na samom startu, no da ne upadnu u rezultatski minus se pobrinuo čuvar mreže Ognjen Jovanović koji je u tom periodu „skinuo“ dva zicera sa linije od 6 metara i jedan pokušaj domaćina iz kontranapada, što je bilo dovoljno gostima da konsoliduju redove i dođu do rezultatske prednosti (3:4). Sve do 20. minuta nijedna ekipa nije uspela da stvori preimućstvo, pa u 20. minutu beležimo egal (10:10). Nakon dva neiskorišćena napada gostujuće ekipe, iskusni domaćin dolazi ponovo do dva gola viška (12:10, 23.min), što je bio znak za šefa struke Žikicu Milosavljevića da zatraži minut odmora i prene svoje igrače, koji po povratku na teren za samo 3 minuta okreću tok utakmice na svoju stranu (12:14, 26.min). Rudar je smanjio prednost, ali Barudžić ponovo vodi svoj tim do plus 3 (13:16, 28.min), što domaćin uspeva da smanji na pristojnih minus 1 na isteku 30. minuta (15:16).

Talentovani Ivanović overio vernost crvenima

Sam početak drugog poluvremena je protekao u konstantom vođstvu ekipe Radničkog od jednog do dva gola prednosti sve do 37. minuta kada domaćin pogotkom Blagojevića stiže do izjednačenja (19:19). Rovovska bitka starih rivala je trajala sve do 43. minuta kada je fizički potentnija ekipa iz Kragujevca konačno pokazala sav svoj potencijal, čvrstom odbranom i raznovrsnim rešenjima u napadu, serijom 0:4 dolazi do osetne prednosti u ovom delu utakmice (23:27, 51.min). Stečenom prednošću gostujući rukometaši su već tada praktično rešili pitanje pobednika, rutinski su održavali, ne dozvoljavajući Rudaru da priđe na manji minus od 2 gola. U tom ritmu je utakmica i privedena kraju konačnim rezultatom 28:31 za nova dva boda ekipe iz šumadijske prestonice.

Najefikasniji u redovima domaćina su bili Petar Panić i Miloš Blagojević sa po 8 pogodaka, dok su kod Radničkog golgeterski najraspoloženiji bili Miloš Barudžić sa 11 i Boško Stanisavljević sa 4 postignuta gola.

Igrač utakmice: Miloš Barudžić (Radnički)

RK Rudar – RK Radnički: 28:31 (15:16)

Kostolac: KSC“Kostolac“. Gledalaca: 300

Sudije: Nikola Musić, Stevan Đurašinović

Sedmerci: Rudar 1 (1), Radnički 5 (4)

Isključenja: Rudar 12 min, Radnički 12 min

Trijumf rukometaša Radničkog u dramatičnoj završnici

Rudar: Vuković (16 odbrana, sedmerac), Murina, M. Đorđević, Nedeljković, A. Đorđević 3, Ristić, Stevović, Panić 8, Dizdar, M.Vuković, Dončić, Jovanović, Blagojević 8, Dimitrijević 4, Milošević 1, Tatari 4.

Radnički: Maljević, Grubor 2, Stanisavljević 4, Prodanović 1, Mutavdžić 2, Mojsilović, Kasalović 3, Barudžić 11, Utvić 3, Đerić 2, Stanojev 3, Vasiljević, Jovanović (8 odbrana), Ivanović, Zlatanović (odbrana).

U narednom, poslednjem kolu Arkus lige Radnički će ugostiti ekipu Šamot 65 iz Aranđelovca u petak 16. decembra.


Datum: 10.12.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...