x

Rukometašice Radničkog zabeležile važnu pobedu

Rukometašice Radničkog zabeležile važnu pobedu Foto: SPD RADNIČKI

Rukometašice Radničkog su u sjajnoj i borbenoj utakmici 9. kola Arkus lige zabeležile važnu pobedu nad ekipom Mladosti iz Nove Pazove rezultatom 27:23 (12:8) i tako načinile važan iskorak ka sredini tabele, gde se nakon nekompletnog kola trenutno nalaze na šestom mestu sa 6 bodova.

Pre ovog meča, Radnički se nakon poprilično nesrećnog poraza u Inđiji nalazio na nezavidnoj, desetoj poziciji i trijumf u ovom duelu je bio imperativ. Važnost utakmice ih je sputala i skratila ruke na samom početku, tako da su Pazovčanke bolje otvorile meč, povele 0:2, a zatim i 3:5 (10.min) pogotkom bivše igračice Radničkog Jelene Knežević. Taman trećina prvog dela igre je bila potrebna Kragujevčankama da se prenu i zaigraju u svom stilu, agresivno u odbrani, sa raspoloženom Tamarom Kostić na golu, brzo i maštovito u fazi napada i serijom 7:0 koju je završila Ranković vode sa velikih 5 golova prednosti (10:5, 26.min). Usled blagog opuštanja, Mladost uspeva da smanji na 11:8, ali Isidora Bogunović golom sa linije od 7 metara postavlja krajnjih 12:8 na isteku 30. minuta.

Nakon 6 minuta igre u drugom delu domaće igračice pogotkom Helene Inđić ponovo imaju plus 5 (15:10), a u 42. minutu Tijana Petrović podiže prednost na 18:12. Sve je u tim trenucima funkcionisalo dobro u redovima Radničkog, o 6-0 odbranu su se naprosto odbijale gošće, dok je u ofanzivi opasnost za Pazovčanke vrebala sa svih pozicija. Raspucala se najbolji pojedinac Teodora Veličković, skupila odbranu protivnica na sebe, tako da su njene saigračice znalački iskoristile ukazane prilike za otvoreni šut. U 46. minutu beležimo i najveću prednost 20:13, što je bio prvi znak da bodovi ostaju u Kragujevcu. Sigurnom igrom Kragujevčanke su održavale prednost od 4 do 7 golova i privele utakmicu kraju konačnim skorom 27:23, upisale važnu pobedu i pobegle iz donjeg dela tabele.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Teodora Veličković sa 9 i Isidora Bogunović sa 7 pogodaka, dok su kod gošći titulu najboljeg strelca ponele  Nikoleta Lazarević sa 6 i Leposava Glušica sa 4 postignuta gola.

Igrač utakmice: Teodora Veličković (Radnički)

RK Radnički – ŽRK Mladost NP: 27:23 (12:8)

Kragujevac: SBB hala Jezero. Gledalaca: 100
Sudije: Ivan Veličković, Nikola Ilić

Sedmerci: Radnički 4 (3), Mladost 4 (2)
Isključenja: Radnički 12 min, Mladost 16 min

Radnički: Pojužina, Veličković 9, Belošević 1, Vučićević, Pidro (odbrana), Inđić 3, K. Petrović 2, Bjelak, Bogunović 7, D. Ranković 1, T. Petrović 3, Kostić (14 odbrana, 2 sedmerca), Andrić 1, Milosavljević.

Mladost: Macura, Mikić 1, Glušica 4, Potkonjak 3, Ćurčin 2, Lazarević 6, Jotić (odbrana), Kosanović, Šašić, Janković, Ćazić 2, Kojčić 1, Orlović 3, Rajković, Knežević 1, Petković (8 odbrana).

Radnički će u sledećem, 10. kolu Arkus lige gostovati u Kikindi istoimenoj ekipi u petak 9. decembra pred kamerama TV Arenasport.


Datum: 04.12.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...