x

Milenko Sebić šesti u trostavu na kraju Kupa predsednika

Milenko Sebić šesti u trostavu na kraju Kupa predsednika Foto: SSS

Milenko Sebić je osvojio šesto mesto u finalu takmičenja u trostavu poslednjeg dana Kupu predsednika u Kairu, kojim je završena ovogodišnja sezona Svetske streljačke federacije.


Sebić je pre dva dana u kvalifikacijama sa sedmog mesta prošao u finale. Danas je posle prvog stava finala (20 metaka klečećim stavom) bio na osmoj poziciji, ali je vrlo dobrim gađanjem u ležećem stavu počeo da sustiže rivale. Posle 15.hica trećim, stojećim stavom (ukupno 45.metak finala), Sebić se nalazio na šestom mestu, pa je zajedno sa petoplasiranim Norvežaninom Simonom Klausenom završio takmičenje.


Do meča za zlato, prošli su Čeh Petr Nimburski i Švajcarac Jan Lohbiler. Posle izjednačene borbe, Nimburski je slavio minimalnu pobedu – 16:14 u poenima.


Damiru zlato, Zorani srebro na Kupu predsednika


Na Kupu predsednika učestvovalo je po 12 najboljih na ovogodišnjim svetskim rang listama u pojedinačnim olimpijskim disciplinama. 


Srbija je imala šestoro predstavnika, troje su stigli do finala, a dvoje osvojili medalje. U petak je Damir Mikec trijumfovao vazdušnim pištoljem, a Zorana Arunović osvojila srebro istim oružjem. Mikec je godinu završio na prvom mestu liste strelaca vazdušnim pištoljem, a Arunovićeva na drugoj poziciji u konkurenciji dama vazdušnim pištoljem.


Uz Mikeca, Arunovićevu i Sebića, na turniru u Kairu su učestvovali i Lazar Kovačević, Milutin Stefanović i Teodora Vukojević (svi vazdušna puška).


MK puška, trostav, muškarci, medalje: 1. Petr Nimburski (Češka), 2. Jan Lohbiler (Švajcarska), 3. Zalan Pekler (Mađarska)...

Finale, prva faza: 1. Nimburski 409,8, 2. Lohbiler 406,7 – raspucavanje 10,4, 3. Pekler 406,7 – 9,9... 6. Milenko Sebić 356,7... Meč za zlato: Nimubrski – Lohbiler 16:14


Datum: 03.12.2022. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...