SPORTSKI REČNIK - SLOVO R - Rekreacija
Rekreacija
Rekreacija se definiše kao pozitivna i društveno prihvatljiva aktivnost u slobodno vreme, radi zabave, razonode i obnavljanja i akumuliranja energije za nove radne i poslovne poduhvate. 

02.01.2015. - Edita Kastratović
Rekreacija
Rekreacija predstavlja spontani odraz čovekove želje da zadovolji potrebe i sklonostima u aktivnostima po vlastitom izboru, a u svrhu osveženja, odmora, razonode i što sadržajnijeg korišćenja vremena izvan profesionalnih radnih obaveza. 

02.01.2015. - M. Relac
Rekreacija
Rekreacija predstavlja slobodno izabranu, individualnu ili organizovanu društvenu delatnost, koja sredstvima fizičkog vežbanja i sportsko rekreativnim aktivnostima omogućuje ljudima aktivan odmor i zdravu zabavu i razonovu, koja im pomaže da održe dobro zdravlje, fizičku i radnu kondiciju i da ispune svoje stvaralaštvo, koje im je specijalizovanim radom u velikoj meri uskraćeno. 

01.01.2015. - N/A
Rekreacija
Rekreacija obuhvata sve aktivnosti u slobodnom vremenu čoveka, koje doprinose razvoju stvaralačkih potencijala, zdravlja, životnog optimizma, zadovoljstva i kvaliteta života čoveka. 

01.01.2015. - N/A
Rekreacija
Rekreacija predstavlja spontani izraz  čovekove želje da zadovolji svoju potrebu za aktivnostima, ali na dobrovoljan način i po sopstvenom izboru u svrhu odmora i razonode, i kao takva rekreacija predstavlja sponu između razonode, zabave, razbibrige i dokolice. 

01.01.2015. - N/A
Rekreacija
Reč rekreacija potiče od latinskog jezika i ima više varijanti, pa prema tome i više značenja:  Recreo - ponovo stvarati, ponovo proizvoditi, obnavljati; Recreatum - obnavljati, okrepiti, osvežiti, podsticati; Recreare - prezdraviti, ponovo se roditi, okrepiti, odmarati, dolaziti sebi; Recreatio - obnavljanje (snage), prezdravljenje. 

01.01.2015. - N/A
Rekreacija
Rekreacija je sport na nivou naše svakodnevnice. Pojam rekreacije upućuje na ponovno stvaranje, obnavljanje, osvežavanje i razonodu. Za razliku od sporta, rekreacija predstavlja spontani izraz čovekove želje da zadovolji potrebe za aktivnostima, ali na potpuno dobrovoljan način i po sopstvenom izboru, u svrhu odmora i razonode. 

01.01.2015. - N/A
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...