SPORTSKI REČNIK - SLOVO P - Predviđanje
Predviđanje
Predviđanje (lat. predictio) je jedan od načina sagledavanja budućih željenih stanja nekog sistema, odnosno njegovih ulaza i izlaza, kao i uticaja okruženja na sistem. 

02.01.2015. - Dr. Dragan Životić
Predviđanje
Predviđanje predstavlja projektovanje ili procenu nekog budućeg događaja ili stanja koje je izvan organizacione kontrole, i pruža osnovu za planiranje i upravljanje. 

02.01.2015. - Golden, Milewich & Herbig
Predviđanje
Predvidjanje, ili kako se jos cesto naziva, "naucno prognoziranje" odnosno predikcija (futurologija) je jedan od nacina sagledavanja buducih stanja nekog sistema. 

01.01.2015. - Dr. Dragan Životić
Predviđanje
Predviđanjem se nastoji da se smanje neizvesnosti i rizici koje sa sobom nose budući događaji i da nepoznatu i neizvesnu budućnost dovedemo do relativne izvesnosti, a nepoznato do relativno poznatog. 

01.01.2015. - Milan Tomić
Predviđanje
Predviđanje u sportu predstavlja jedan od ključnih inputa u procesu planiranja, ono ispituje promene faktora koji bi mogli da utiču na budućnost sporta putem niza tehnika (metoda) za predviđanje. 

01.01.2015. - N/A
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...