SPORTSKI REČNIK - SLOVO A - Anaerobni prag
Anaerobni prag
Anaerobni prag je onaj stepen opterećenja, od kojeg se pri daljem povećanju opterećenja pojavljuje sve brža koncentracija laktata u krvi.

28.12.2014. - Haber
Anaerobni prag
Anaerobni prag je najniže opterećenje za vreme napora narastajućeg intenziteta iznad kojeg nastupa nagli linearni porast, takođe i konstantna koncentracija mlečne kiseline u krvi.

28.12.2014. - Kiderman
Anaerobni prag
Intenzitet rada, pri kome se prvi put u povećanoj meri javlja koncentracija laktata u plazmi, povećava stvaranje i eliminaciju CO2 sa istovremenim porastom respiratornog koeficijenta (RQ) i eksponencijalnim povećanjem plućne ventilacije (VE), označava se kao anaerobni prag.

28.12.2014. - Wasserman
Anaerobni prag
Sistemski porast VE/VO2 - ventilatornog koeficijenta za kiseonik bez istovremenog povećanja VE/CO2 - ventilatornog ekvivalenta za ugljen-dioksid, označava se kao anaerobni prag.

28.12.2014. - Nikolić
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...