Letnji evropski olimpijski festival mladih - EYOF 2015

Trinaesti po redu, Letnji Evropski olimpijski festival mladih - EYOF (European Youth Olympic Festival ) održaće se u periodu od 26. jula do 01. avgusta 2015. godine, u Tbilsiju (Gruzija), u organizaciji Olimpijskog komiteta Gruzije i Evropskog Olimpijskog komiteta.


Manifestacija  "Letnji Evropski olimpijski festival za mlade" koja se održava svake dve godine, uz "Zimski evropski olimpijski festival za mlade" predstavlja vrhunsko sportsko takmičenje za mlade sportiste uzrasta od 14 do 17 godina starosti, iz 50 zemalja koje pripadaju Evropskom  olimpijskom komitetu.

Ovogodišnji Letnji Evropski olimpijski festival mladih - EYOF, koji se održava pod sloganom “Korak u budućnost” na kome se očekuje učešće preko 3800 sportista iz 50 Evropskih zemalja održaće se u pet sportskih hala u Tbilsiju (Tbilisi).

Programom Letnjeg Evropskog olimpijskog festivala mladih - EYOF predviđena su takmičenja u 9 sportova (3 ekipna i 6 individualnih), i to: džudo, tenis, ritmička gimnastika, biciklizam, atletika, plivanje, odbojka, rukomet i košarka.

Zanimljivosti:
* Logo EYOF-a u Tbilisiju je tipični gruzijski plesni korak kojim se simbolično pozivaju sportisti da krenu u akciju.
* Maskota “P.E.A.K.Y” je ptica koja simbolizuje brzinu, a povezana je i sa legendom o osnivanju Tbilisija. Njeno ime je složenica koja se sastoji od dve reči: “Peak” (vrh) i “youth” (mladost).

Autor: Marko Skorić Održavanje: od 26.07.2015. do 01.08.2015.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora:
Olimpijski komitet Gruzije
Mesto:
Tbilisi (Gruzija)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://tbilisi2015.com/en/
Facebook: nije dostupno
Twitter: nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...