Vip Beach Masters 2015

Autor fotografije: Dragan Skorić / Savremenisport.com

Osmo po redu, Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku, pod nazivom "Vip Beach Masters" održaće se u periodu od 26. juna do 29. avgusta 2015. godine, na više lokacija u Srbiji, u organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Srbije i kompanije Vip mobile kao generalnog sponzora.


Odbojka na pesku je sport koji se igra između dva tima od po dva igrača, na peščanom terenu sa mrežom. Igrači prebacuju loptu sa jedne na drugu stranu mreže udarcima bilo kojim delom tela, a cilj svakog tima u igri je da pošalje loptu na zemlju na polju protivničkog tima i istovremeno odbrani da lopta padne na njihov deo terena. Odbojka na pesku prvi put se pojavljuje 1920-ih godina, u Santa Monici, na plažama Kalifornije. Prvi turnir se odigrao 1948. godine u State Beachu, dok je prvo svetsko prvenstvo održano je 1976. godine, na State Beachu u Pacific Palisadesu. 1992. godine odbojka na pesku pojavila se kao egzibicioni sport na Olimpijskim igrama u Barceloni, a na OI-u Atlanti 1996. godine je proglašena olimpijskim sportom.

Vip Beach Masters predstavlja najveće takmičenje u odbojci na pesku u našoj zemlji, koje okuplja najbolje igrače "bičvoleja" u Srbiji i regionu i na zabavan način spaja takmičarski duh i lepotu ovog sjajnog kolektivnog sporta.

Ovogodišnji Vip Beach Masters održaće se u devet gradova u Srbiji, i to u: Velikom Gradištu, Kraljevu, Baču, Čajetini, Novom Sadu, Šapcu, Zrenjaninu, Somboru i Beogradu.Promoter ovogodišnje manifestacije biće naš proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić, koji će tokom Vip Beach Masters turnira voditi školu odbojke za decu uzrasta do 14 godina u svim gradovima u kojima se održavaju Vip Beach Masters turniri.

Programom Vip Beach Masters-a predviđeno je održavanje sledećih turnira: Veliko Gradište (26 – 28. jun); Kraljevo (3 – 5. jul): Bač (10 – 12. jul); Čajetina 817 – 19. jul); Novi Sad (24 – 26. jul); Šabac (31. jul – 2. avgust); Zrenjanin 87 – 9. avgust); Sombor (14 – 16. Avgust); Beograd - Finale Vip Beach Mastersa (26. - 29. avgust).  

Autor: Marko Skorić Održavanje: od 26.06.2015. do 29.08.2015.

FOTO GALERIJA

Ostale fotografije iz galerije:
Vip Beach Masters 2017

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora:
Odbojkaški savez Srbije
Mesto:
Srbija (više lokacija)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://www.beachmasters.rs
Facebook: nije dostupno
Twitter: nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...