x

Reciklažni maraton 2023

Reciklažni maraton 2023

11. Reciklažni maraton održaće se u subotu, 09. decemba 2023. godine, u Novom Sadu, u organizaciji ARK Fruška Gora i Orijentaciono atletskog kluba Novi Sad.


Reciklažni maraton predstavlja poslednji maraton u godini, maraton za recikliranje energije i snage za narednu sezonu, maraton na kome organizatori trke recikliraju zaostavštine sa predhodnih trka koje su organizovali, i namenjen je svim trkačima kojima rezultat nije prioritet. Ovaj maraton je zajednički trening, druženje, a ujedno i rođendanski maraton kluba, obzirom da u decembru ARK “Fruška gora” slavi 15 godina postojanja.


Ovogodišnji Reciklažni maraton održaće se na kružnoj stazi (1 krug = 7,04 km) na Sunčanom keju u Novom Sadu, sa startom u 10:00 časova preko puta Đačkog igrališta, gde će se ujedno nalaziti i cilj.


KO? 11. Reciklažni maraton

ŠTA? trka, trčanje

KAD? 09. decembar 2023. 

GDE? Novi Sad


Programom Reciklažnog maratona predviđeno je održavanje sledećih trka: Maratonska trka (42,2 km); Polumaratonska trka (21,1 km). Takođe, programom manifestacije, predviđeno je da start maratona bude u 10:00 časova, a start polumaratona u 11:00 časova.


Pravo učešća na Reciklažnom maratonu imaće svi zainteresovani, koji se osećaju psiho-fizički sposobnim za ovakav vid aktivnosti, uz plaćanje kotizacije u iznosu od 1500 dinara po takmičaru/ki za prijave do 07.11., odnosno 2000 dinara od 07.11. do 04.12., nakon tog perioda (na dan trke) je 2500 dinara za pojedinačne prijave.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Reciklažnom maratonu obavljaće se do 04. 12. 2023. godine putem on-line formulara, kao i na licu mesta na dan trke.


Za najuspešnije takmičare/ke Reciklažnog maratona predviđene su sledeće nagrade: Svi učesnici dobijaju elektronsku diplomu (na sajtu trka.rs) i finišersku medalju (naravno, recikliranu); Troje prvoplasiranih u maratonu i polumaratonu dobijaju prigodne pehare  i pobedničke diplome, kao i skromne poklone; Prvih troje po starosnim kategorijama (Apsolutna, M35, M45, M55, M65, W35, W45, W55, W65) dobiće elektronske diplome na web i FB stranici kluba. * Nema novčanih nagrada. Samo osmesi i bodrenje.


Napomena:

-Trči se novosadskim kejom, a staza je kružna, jedan krug iznosi 7,04 km tako da polumaratonci trče 3, a maratonci 6 krugova. 

-Zona starta i cilja 11. Reciklažnog maratona je na novosadskom keju, naspram Đačkog igrališta, kod završetka Jiričekove ulice.

-Vremensko ograničenje 6h za maraton, 3h za polumaraton.

-Prijave na dan trke i podizanje startnih brojeva: Centar za fizičko (Đačko iglralište) ul. Vase Savića 3 Novi Sad.

-Radno vreme prijavnog centra: – za maraton od 08:30 do 09:30 – za polumaraton od 08:30 do 10:30.

-Sadržaj trkačkog paketa: Reciklirani trkačka majica, elektronska diploma, reciklirani startni broj, reciklirana finišerska medalja, sendvič, čaj i druga okrepa, poklon sponzora.

-Učesnicima 11. Reciklažnog maratona koji ne istrče ceo maraton ili polumaraton, na portalu trka.rs otvoriće se nove trke (od 1, 2, 4, odnosno 5 krugova) i svoje rezultate će tamo moći naći. Za ove trke nema starosnih kategorija.

-Na stazi, u blizini zone start-cilj, biće postavljena jedina okrepna stanica sa vodom, čajem, dekstrozom i voćem.

-Trkačima je omogućeno da donesu sopstvenu okrepu i postave je na stazi u za to predviđenom prostoru.

-U slučaju potrebe biće postavljena i okrepa sa vodom na Okretu 1.

-Trkači koji planiraju da trče više od 21,1 km prijavljuju se za maratonsku, trkači koji planiraju da trče 21,1 km ili manje prijavljuju se za polumaratonsku trku, a rezultati se pišu po istom principu kao i u maratonskoj trci.

-Mole se trkači da se po prolasku u cilj jave sudijama, radi sigurnosti rezultata, pogotovo u slučajevima kad trku ranije završavaju.


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 09.12.2023. do 09.12.2023.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: ARK Fruška gora
Mesto: Novi Sad
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: opfgarkfruskagora@gmail.com
Web sajt: https://arkfruskagora.org.rs
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...