x

Beogradska biciklijada 2023

Beogradska biciklijada 2023

Tradicionalna Beogradska biciklijada održaće se u nedelju, 21. maja 2023. godine, u Beogradu, u organizaciji Asocijacije Sport za sve Beograd, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.


Beogradska biciklijada je jedna od najpoznatijih sportsko-rekreativnih manifestacija grada Beograda, koja je započeta pre više od 35 godina u organizaciji "Ilustrovane politike" i biciklističkih radnika Beograda. Beogradska biciklijada predstavlja sportsku manifestaciju rekreativnog biciklizma koja promoviše zdrav i aktivan stil života uz redovnu i bezbednu vožnju svih tipova bicikala. Cilj  Beogradske biciklijade jeste da promoviše rekreaciju i zdrav život, da ukaže da vožnja bicikla osim što doprinosi poboljšanju kondicije, može da doprinese smanjenju saobraćajnih gužvi u gradu.


Ovogodišnja Beogradska biciklijada koja važi za jednu od najmasovnijih sportsko-rekreativnih manifestacija grada Beograda, i ovog proleća, okupiće ljubitelje biciklizma i zdravog načina života u laganoj vožnji gradskim ulicama. Očekuje se da se profesionalnim biciklistima, koji će biti na čelu kolone, priključi više hiljada građana svih uzrasta, kao što je bio slučaj i prethodnih godina.


KO? Beogradska biciklijada 2023

ŠTA? biciklijada, biciklizam

KAD? 21. maj 2023.

GDE? Trg Republike (Beograd)


Programom Beogradske biciklijade predviđena je lagana biciklistička vožnja od Trga Republike (start u 11h), sledećom rutom: Trg Republike, Makedonska, Dečanska, Terazijski tunel, Brankova ulica, preko Brankovog mosta, Bulevar Mihajla Pupina, kružni tok, ulica Omladinskih brigada, Jurija Gagarina, Mosta na Adi, Radnička ulica do Ade Ciganlije, gde će se na bini održati zabavno muzički program, uz dodelu nagrada sponzora i organizatora.


Pravo učešća na Beogradskoj biciklijadi imaće svi zainteresovani koji se osećaju psiho-fizički sposobnim za ovakav vid aktivnosti.


Napomena:

-Svi učesnici dobiće neophodne savete o pravilnoj i bezbednoj vožnji, nakon čega će krenuti u rekreativnu vožnju uz pratnju saobraćajne policije.


Program Beogradske biciklijade 2023:

Nedelja, 21. maj 2023.

10:30 - Informativno - zabavni program

11:00 - Start biciklijade 



Autor: Marko Skorić Održavanje: od 21.05.2023. do 21.05.2023.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Asocijacija Sport za sve Beograd
Mesto: Beograd
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: sportzasvebeograd@gmail.com
Web sajt: http://www.sportzasvebeograd.rs
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...