x

Planinarska akcija zimski uspon grebenom Velikog krša 2022

Planinarska akcija zimski uspon grebenom Velikog krša 2022

Planinarska akcija Zimski uspon grebenom Velikog krša održaće se u subotu, 05. februara 2022. godine, u Boru, u organizaciji PSD Crni Vrh - Bor.


Veliki krš (1148 mnv) predstavlja veličanstveni planinski greben koji se nalazi na oko 10 km od grada Bora. Kao jedan od ogranaka južnih Karpata, pripada grupi planina Karpatskog predela u istočnoj Srbiji. Veliki krš je formiran u obliku uskog i nazubljenog krečnjačkog venca, koji se prostire u pravcu severozapad - jugoistok, a dužina cele planine iznosi oko 13 km.


KO? Planinarska akcija Zimski uspon grebenom Velikog krša 2022

ŠTA? planinarska akcija, planinarenje

KAD? 05. februar 2022. 

GDE? Veliki krš


Ovogodišnja planinarska akcija Zimski uspon grebenom Velikog krša održaće se sa startom u 08:00 časova, ispred Doma kulture u selu Krivelј, a u skladu sa pravilima Planinarskog saveza Srbije.


Programom planinarske akcije Zimski uspon grebenom Velikog krša predviđeno je da otvaranje akcije bude ispred Doma kulture u selu Krivelј, u 08:00 časova, nakon čega će učesnici biti prevezeni do Carevog sela, odakle će startovati uspon. Takođe, programom akcije predviđeno je da ukupna dužina staze uspon i silaz budu oko 15 km, sa 420 m uspona, i 408 m spusta.


Pravo učešća na planinarskoj akciji Zimski uspon grebenom Velikog krša imaće svi zainteresovani, psiho-fizički sposobni za ovakav vid aktivnosti.



Napomena:

-Staza je zahtevna u zimskim uslovima.

-Obaveza vođe puta i vodiča: da po dolasku na start  akcije organizatoru dostave spisak učesnika na obrascu KPP – 1 Planinarskog saveza Srbije; da na akciju povedu psihofizički zdrave planinare, kondiciono spremne za zimski uspon; Da se pridržavaju svih propisanih mera radi sprečavanјa širenјa virusa Covid 19, propisanih od strane nadležnih organa koje organizator i Planinarski savez Srbije moraju da sprovedu; da brine o ponašanju i bezbednosti svojih učesnika za vreme trajanja akcije

-Potrebna odeća i oprema:  neophodna za zimski uspon kao i osvetljenјe, na stazi nema vode za piće.

-Organizator zadržava pravo da na akciju ne povede učesnike koji nemaju adekvatnu opremu ili koji po proceni vodiča, nisu psihofizički spremni za napore koji ih očekuju na stazi, takođe u slučaju više sile izmeni satnicu ili otkaže uspon.

-Svaki učesnik akcije učestvuje na svoju odgovornost.

-Na dan akcije obezbeđeno je prisustvo dovolјnog broja licenciranih vodiča, lekara i službe GSS.

-Akcija će se sprovoditi u skladu sa odredbama Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti.

-Vlada Republike Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Planinarski Savez Srbije, Grad Bor i mesna zajednica Krivelј doprineli su u značajnoj meri realizaciju ovog projekta obezbeđivanjem dela neophodnih sredstava za njeno finansiranje, i o čijoj realizaciji su informisana sredstva javnog informisanja.


Program Zimskog uspona grebenom Velikog krša 2022:

Subota, 05. februar 2022.

-07:30 - 08:00 - Okuplјanje, prijava i predaja spiska  učesnika

-08:00 - Otvaranje akcije ispred Doma kulture u selu Krivelј

-08:15 - Polazak prevozom na početak uspona,  Carevo selo

-08:45 - Početak uspona „Zimski uspon grebenom Velikog krša 1148“

-15:30 - Izlazak na vrh Velikog krša 1148 mnv

-17:00 - Silazak do Carevog sela i polazak prema Krivelјu


Više informacija o planinarskoj akciji Zimski uspon grebenom Velikog krša možete dobiti putem telefona i/ili i-mejla 060 04 80 732, gajicbor@ptt.rs (Borko Gajić, sportski direktor), 064 32 18 318, teatem@gmail.com (Ivan Ćosić, načelnik planinarskog saveza Timočkog regiona), 062 81 17 523 (Zoran Petrović, član Upravnog odbora PSD „Crni vrh“ Bor).


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 05.02.2022. do 05.02.2022.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: PSD Crni Vrh Bor
Mesto: Veliki krš
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt:
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...