x

Zimski noćni polumaraton 2022

Zimski noćni polumaraton 2022

5. Zimski noćni polumaraton održaće se u subotu, 05. februara 2022. u Beogradu, u organizaciji Udruženja Zimski noćni iz Beograda.


Zimski noćni polumaraton predstavlja jedinstveni događaj u Srbiji, kao jedini polumaraton koji se održava u zimskom periodu u večernjim satima. Sa obzirom na godišnje doba i vreme održavanja predstavlja poseban izazov za trkače! Želiš da prisustvuješ vatrometu na startu, trčiš uz ritam koji ti daje DJ, u cilju uzmeš unikatnu medalju, počastiš se kuvanim vinom, čajem i štrudlama, sve to na ušću dveju reka Dunava i Save? Onda nema sumnje gde ćeš započeti sezonu. Jer, #sezonapocinjeovde!


Ovogodišnji Zimski noćni polumaraton održaće se na stazi na keju uz obalu reka Save i Dunava (Novobeogradska strana), sa startom ispod Brankovog mosta u 18:00 časova. I ove godine trka zadržava humanitarni karakter i deo sredstava biće uplaćen na račun udruženja za borbu protiv dijabetesa grada Beograda "Plavi krug".


KO? 5. Zimski noćni polumaraton

ŠTA? polumaraton, trka, trčanje

KAD? 05. februar 2022.

GDE? Beograd


Programom Zimskog noćnog polumaratona predviđeno je održavanje dve trke, i to: Polumaraton (21,1 km) i Trka na 7,03 km. Takođe, programom manifestacije predviđen je vatromet na startu uz DJ-a, unikatna medalja, a posle trke kuvano vino i štrudle.


Pravo učešća na Zimskom noćnom polumaratonu imaće svi zainteresovani, uredno prijavljeni takmičari/ke, psiho-fizički sposobni za ovakav vid aktivnosti, uz plaćanje startnine.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Zimskom noćnom polumaratonu obavljaće se putem online formulara.


Za sve učesnike Zimskog noćnog polumaratona predviđene su unikatne finišerske medalje i digitalne diplome. Pored toga predviđene su unikatne specijalne medalje za pobednike u apsolutnoj muškoj i ženskoj kategoriji na obe trke, kao i nagrade sponzora za pobednike u apsolutnoj muškoj i ženskoj kategoriji na obe trke.



Napomena:

-Start i cilj: Kej na novobeogradsoj strani kod Brankovog mosta, Beograd - Lokacija: 44.814326, 20.446639

-Prijavni centar, presvlačenje i ostavljanje stvari: Balon - FK Brodarac, Staro Sajmište br 6, Beograd - Lokacija: 44.812483, 20.444351

-U slučaju potrebe i situacije moguće je pomeranje satnice starta trke ili eventualno razdvajanje starta trka na 21,1km i na 7,03km.

-Kategorije (muška / ženska): apsolutna (na obe trke); kategorija od 18-29 godina (polumaraton); kategorija od 30-39 godina (polumaraton); kategorija od 40-49 godina (polumaraton); kategorija od 50+ godina (polumaraton)

-Preuzimanje startnih paketa: Vreme i mesto preuzimanja starnih paketa biće naknadno objavljeno.

-Staza Zimskog noćnog polumaratona: Trči se u smeru ka hotelu „Jugoslavija“ (I, III, V okret) gde se okreće i vraća ka Starom savskom mostu (II, IV, VI okret) gde se ponovo okreće i vraća ka startu/cilju trke.

-Staza Zimske noćne sedmice: Trči se u smeru ka hotelu „Jugoslavija“ (I okret) gde se okreće i vraća ka Starom savskom mostu (II okret) gde se ponovo okreće i ide ka cilju trke.

-Trči se levom stranom staze, a svaki okret treba da ostane na desnom ramenu! Mole se učesnici da se pridržavaju ovog pravila i vode računa o svojoj bezbednosti kao i bezbednosti drugih učesnika.

-Instrukcije za uplatu startnine: Primalac: Zimski noćni, Cara Dušana 67, 11000 Beograd; Svrha: 5. Zimski noćni polumaraton – startnina; 



-Datumi za prijavu i iznos startnine: od 08.12.2021. do 31.12.2021: - Zimski noćni polumaraton (21,1km): 2100 RSD - Zimska noćna sedmica (7,03km): 1900 RSD; od 01.01.2022. do 20.01.2022: - Zimski noćni polumaraton (21,1km): 2400 RSD- Zimska noćna sedmica (7,03km): 2200 RSD; Račun: 160-562232-16, Banca Intesa AD Beograd; Poziv na broj: Br. telefona učesnika

-Uplata startnine za takmičare iz inostranstva vrši se putem PayPal-a (uvećana za proviziju 3 EUR) na nminic@gmail.com

-Vremenski period za ažuriranje uplata na sajtu je do tri radna dana od Vaše uplate.

Promena izabrane trke nije moguća.

-Prijave i uplate nakon zatvaranja prijava (zaključno sa 20.01.2022.) neće biti validne/moguće!

-Svi učesnici svojom prijavom i učešćem potvrđuju da na događaju nastupaju isključivo na vlastitu odgovornost, da su upoznati sa pravilima događaja i epidemiološkim merama kojih će se pridržavati te da su upoznati sa rizicima koje trčanje može da nosi. Prijavom na događaj učesnik/učesnica se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora događaja te potvrđuje svoje zadovoljavajuće zdravstveno stanje i spremnost da završi trku.

-Svi maloletni učesnici su u obavezi da dostave u pisanoj formi potpisanu saglasnost roditelja/staratelja o njihovom učešću prilikom podizanja startnog paketa.

-Prijavom na događaj, učesnik/učesnica je saglasan/saglasna sa tim da organizator zadržava sva prava na korišćenje, kopiranje i distribuciju svih snimljenih audio, video i foto materijala i da organizator sme koristiti audio, video i foto materijale nastale za vreme, pre i posle događaja za svoje potrebe i potrebe promocije događaja i sponzora. Sve fotografije, kao i video i audio zapisi učesnika i učesnica snimljeni od strane organizatora u sklopu događaja su vlasništvo organizatora, te se učesnik/učesnica odriče svih prava na iste, kao i eventualne naknade vezane za korišćenje tih materijala.

-Startni paket sadrži:startni broj sa čipom,

bandana (multifunkcionalna marama), torbica, pokloni sponzora.

-U slučaju donošenja novih epidemioloških mera neposdredno pre ili na datum održavanja trke i nemogućnosti da se trka održi, trka se automatski prebacuje na virtuelnu. Povrat novca, kao i prebacivanje startnine za sledeću godinu nije moguće.

-Svi učesnici na takmičenju i gledaoci su u obavezi da se pridržavaju svih mera koje je propisala vlada Republike Srbije u vezi sa "Covid 19" - nošenje maski, minimalno a…


Više informacija o Zimskom noćnom polumaratonu možete dobiti putem i-mejla zimskinocnipolumaraton@gmail.com


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 05.02.2022. do 05.02.2022.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Udruženje Zimski noćni
Mesto: Beograd
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: zimskinocnipolumaraton@gmail.com
Web sajt: https://zimskinocni.com
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...