x

Red Bull Fortmaster Beograd 2021

Red Bull Fortmaster Beograd 2021

1. Red Bull Fortmaster Beograd održaće se u subotu i nedelju, 22. i 23. maja 2021. godine, u Beogradu, u organizaciji Red Bull Srbija.


Format Red Bull Fortmaster Beograd događaja oslanja se na već popularne trke sa preprekama (OCR, Obstacle Course Racing), koje su u prethodnih nekoliko godina uzele maha po celom svetu, ali uz prepoznatljiv Red Bull obrt. Naime, ovogodišnja beogradska trka na Kališu je samo prva u nizu od četiri trke, koje za cilj imaju osvajanje različitih tvđava po Srbiji.


Red Bull poziva na jedinstvenu trku sa preprekama u centru Beograda


Ovogodišnja trka sa preprekama, Red Bull Fortmaster Beograd, održaće se, na Kalemegdanskoj tvrđavi - Kalemegdan u Beogradu, tokom dva dana.


KO? Red Bull Fortmaster Beograd

ŠTA? trka sa preprekama, trčanje

KAD? 22. i 23. maj 2021.

GDE? Kalemegdan (Beograd)


Programom Red Bull Fortmaster Beograd predviđeno je učešće 1000 takmičara koji će na svaki mogući način pokušati da se izbore sa stazom dužine 3,5 kilometara prošaranom sa preko 20 jedinstvenih prepreka. Na ovoj sprint distanci takmičari će prolaziti kroz vodu, blato, vatru i druge prepreke, tako simulirajući osvajanje tvrđave.


Prvog dana svi takmičari će se kroz jednu kvaifikacionu trku boriti za svoje mesto u drugom danu takmičenja, kada će finalisti morati da prođu kroz čak tri kruga takmičenja.


Preko 900 registrovanih za prvi Red Bull Fortmaster na Kalemegdanu


Pravo učešća na trci sa preprekama Red Bull Fortmaster Beograd imaće svi zainteresovani, psiho-fizički sposobni za ovakav vid aktivnosti uz plaćanje kotizacije.


Prijavljivanje zainteresovanih takmičara za učešće na trci sa preprekama Red Bull Fortmaster Beograd obavljaće se putem online formulara.



Za sve takmičare trke sa preprekama Red Bull Fortmaster Beograd koji uspeju da dođu do samog cilja, koji će se simbolično nalaziti kod čuvenog spomenika Pobednik, predviđene su Red Bull Fortmaster medalje, dizajnirane specijalno za ovu priliku.


Red Bull Fortmaster Beograd 2021 (foto)


Sve ljubitelje posebnih izazova ovog tipa koji su kombinacija trčanja, snage i spretnosti očekuje poduhvat osvajanja po jedne spektakularne srpske tvrđave godišnje, u periodu od 2021. pa sve do 2024. godine. Učesnici sva četiri događaja u Red Bull Fortmaster seriji trka će 2024. godine moći da spoje sve četiri medalje u jedan unikatni trofej i tako postanu ultimativni osvajači tvrđava - Fortmasteri.


Preko 800 učesnika na prvom Red Bull Fortmasteru u Beogradu


Napomena:

- Na dane održavanja trke biće preduzete sve mere za minimalizovanje rizika zaraze virusom Covid-19, a koje će u tom trenutku biti na snazi od strane nadležnih institucija.

 

Autor: Marko Skorić Održavanje: od 22.05.2021. do 23.05.2021.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Red Bull Srbija
Mesto: Beograd
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://redbull.com/fortmaster
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...