x

Trka prijateljstva Kula 2020

Trka prijateljstva Kula 2020

12. Trka prijateljstva Kula održaće se u subotu, 01. avgust 2020. godine, u Kuli, u organizaciji Atletskog kluba Hajduk Maraton Tim Kula, a uz podršku Opštine Kula, kancelarije za mlade SO Kula, Turističke organizacije opštine Kula, Crveni krst Kula, AK Crvenka…


Trka prijateljstva predstavlja spoj trčanja, mladosti, prijateljstva, humanosti, razumevanja, radosti, i ima za cilj promociju aktivnog života i podizanje svesti kod mladih ljudi o značaju bavljenja trčanjem, sportom. Na Trci prijateljstva je do sada učestvovalo više od 5.000 trkača amatera, rekreativaca i profesionalaca. Kao najmasovniji sportski događaj u opštini Kula, Trka prijateljstva je postala svojevrsan brend i upravo zbog toga na stazi možemo videti učesnike i klubove iz celog regiona, ali i šire.


Ovogodišnja trka prijateljstva Kula održaće se na ulicama Kule, sa startom kod Glavne pošte (ugao ulica Josipa Kramera i Lenjinove) u 18:00 časova, a u skladu sa pravilima Atletskog saveza Srbije (ASS). 


KO? 12. Trka prijateljstva Kula

ŠTA? trka, trčanje

KAD? 01. avgust 2020. 

GDE? Kula


Programom trke prijateljstva Kula predviđeno je održavanje sledećih trka: Trka na 5000 m; Trka na 10000 m; Dečija trka na 800 m. Takođe, programom manifestacije, predviđeno je da start trke bude kod spomenika, ulica Josipa Kramera.


Pravo učešća na trci priljateljstva Kula imaće svi zainteresovani, psiho-fizički sposobni za ovakav vid aktinosti, i uredno prijavljeni, uz plaćanje startnine u iznosu od 1500 dinara po takmičaru/ki. + Startnina na dan trke iznosi 2000 dinara.


Priljaviljanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na trci priljateljstva Kula obavljaće se putem online prijave.


Za najuspešnije takmičare/ke trke prijateljstva Kula predviđene su sledeće nagrade: Pobednici u ženskoj i muškoj konkurenciji pored novčane nagrade dobijaju i robne nagrade Supplemenstote.rs I drugih sponzora; Prvoplasirani muškarac i žena dobijaju poklon Garmin sat; Najstariji i najlmađi učesnik takođe dobijaju robne nagrade sponzora trke kao i najbriži Kuljanin i najbrža Kuljanka.Napomena: 

- DEČIJA TRKA 800M: OŠ 1-8 razreda. START: 17h30 (nema prijava ). Obezbeđene učesničke medalje i nagrade za prvih troje u muškoj i ženskoj konkurenciji po kategorijama 1.-4. i 5-8 razred.

- Startni paket sa prevozom iz Beograda je 2000 RSD za one koji se prijave i uplate do 31.03.2020.

- Sadržaj startnog paketa u potpunosti vam nećemo otkriti ali deo možemo: Asics majica, ranac, vrhunska medalja, energetska čokoladica, pokloni sponzora, čip merenje vremena i mnogo zagarontovane zabave.

- INSTRUKCIJE ZA UPLATU: Primalac- AK Hajduk Maraton Tim Kula; Adresa: Milana Grozdića 11, Kula 25230; Svrha-12.Trka Prijateljstva Kula; Poziv na broj: svaki učesnik će dobiti instrukcije pri prijavi, kao I žr.

- Uplatom startnine u Kuli obezbeđujete besplatnu startninu za Brčko, Vidovdansku trku (10km) 27.06.2020.

- Pri preuzimanju startnih paketa svaki trkač potpisuje izjavu da trči na svoju odgovornost, a za maloletna lica, potpis stavlja roditelj ili trener. 

- Poželjan lekarski pregled ne stariji od 6 meseci (nije obavezan).

- Startni broj se nosi u predelu grudi na prednjoj strani (kako bi rezultati i čip vreme bilio validno očitano).

- Ulazak u startni zonu je najkasnije do 17:50h;
- Elitni trkači će biti odvojeni ogradom, trakom, sudijama.
- Obratite pažnju na pravac kretanja, trčanja, trči se isključivo desnom stranom.
- Sertifikovana staza (10km), zajednički start (okrepne stanice, na svakih 2,5km).
- Prijavljeni za jednu trku ne može trčati drugu, biće automatski diskvalifikovan!
- Promena trke je moguća iskljućivo na dan trke od 12h-17:30h.
- Na samoj stazi i pored staze vas očekuju orkestri, DJ, muzika za što zabavnije i lakše trčanje i uživanje.
- PRIJAVNI CENTAR: Radno vreme od 12h do 17h30 u centru mesta, kod pošte, trg Slobode.

- SVLAČIONICE I TUŠIRANJE stadion Milan Sredanović (Bivši FK Hajduk) Ul.Svetozara Markovića, 250m od starta- cilja. Kapije će biti otovorene od 14h!

- Na trci je obezbeđena lekarska ekipa, policija, obezbeđenje kao i redarska služba.Program trke prijateljstva Kula 2020:
Subota, 01. avgust 2020.
17:30 - Start trke na 800 m
18:00 - Start trka na 5 i 10 km
19:00 - Proglašenje pobednika

20:00 - Druženje i zajedniča večera


Više informacija o trci prijateljstva Kula možete dobiti putem telefona +381 60 65 37 537 i/ili i-mejla akhajdukkula@gmail.com i zmisovic@gmail.com 


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 01.08.2020. do 01.08.2020.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Atletski klub Hajduk Maraton Tim Kula
Mesto: Kula
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: akhajdukkula@gmail.com
Web sajt: https://trkaprijateljstva.rs
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...