x

Školsko Prvenstvo Srbije u karateu 2018

Školsko Prvenstvo Srbije u karateu 2018

Školsko Prvenstvo Srbije u karateu (Takmičenje osnovnih i srednjih škola u karate sportu) održaće se u subotu, 17. marta 2018. godine, u Smederevu, u organizaciji Saveza za školski sport Srbije i Karate federacije Srbije.


Ovogodišnje Školsko Prvenstvo Srbije u karateu održaće se u Sportskoj hali Smederevo (ul. Đure Daničića 6) u Smederevu, sa početkom u 11:00 časova, a u skaldu sa pravilima Karate federacije Srbije (KFS).


Programom Školskog Prvenstva Srbije u karateu predviđeno je održavanje takmičenja osnovnih i srednjih škola u karate sportu u sledećim disciplinama: kate pojedinačno, borbe pojedinačno.


KO? Školsko Prvenstvo Srbije u karateu

ŠTA? karate, takmičenje

KAD? 17. marta 2018.

GDE? Sportska hala Smederevo (Smederevo)


Pravo učešća na Školskom Prvenstvu Srbije u karateu imaju redovni učenici osnovnih i srednjih škola koji su se kvalifikovali za Školsko prvenstvo Srbije u karateu.  

Za najuspešnije takmičare/ke Školskog Prvenstva Srbije u karateu predviđene su nagrade u vidu medalja i diploma.


Napomena:

  • Neophodna dokumenta - Sportska knjižica sa upisanim lekarskim pregledom ili zvanični identifikacioni dokument (đačka knjižica), lekarski pregled ne stariji od 6 meseci i polisa osiguranja.

  • Sportska i zaštitna oprema: U skladu sa pravilima borenja i suđenja za takmičare, trenere i sudije. Za takmičare kod dečaka i mladića svih razreda zaštitna oprema u borbama se sastoji od rukavica (crvenih/plavih), guma za zube, štitnika za potkolenice i stopala (crvenih/plavih) i štitnika za telo. Kod devojaka srednjih škola zaštitna oprema u borbama se sastoji od rukavica (crvenih/plavih), guma za zube, štitnika za potkolenice i stopala (crvenih/plavih), štitnika za grudi i štitnika za telo. Kod devojčica osnovnih škola zaštitna oprema u borbama se sastoji od rukavica (crvenih/plavih), guma za zube, štitnika za potkolenice i stopala (crvenih/plavih) i štitnika za telo dok korišćenje štitnika za grudi nije obavezno ali se preporučuje.  

  • Pristup borilištu mogu imati službena lica u propisanoj sportskoj opremi.

  • Takmičenje se održava sa po KUP sistemu sa punim repasažem i sa posebnim susretom za treće mesto.

  • Zvanična lica na takmičenjima obavezna su da poseduju predviđena dokumenta i da ih daju na uvid delegatu takmičenja.

  • U slučaju neposedovanja ili nepotpunosti dokumenata takmičarima i zvaničnim licima neće se dozvoliti učešće na takmičenju.

  • Svaka škola je odgovarna za zdravstveno stanje svojih takmičara i takmičari nastupaju na odgovornost škola.

  • Organizator takmičenja ne snosi odgovornost za eventualne povrede sportista.

  • Satnica će se u potpunosti poštovati, bez mogućnosti odstupanja.

  • Učenici i učenice osnovnih škola izvode predučeničke, učeničke, teki i majstorske kate i mogu ponavljati katu u svakom trećem krugu (moraju znati najmanje dve kate) pri čemu jednu istu katu ne mogu ponavljati uzastopno.

  • Učenici i učenice srednjih škola izvode učeničke, teki i majstorske kate, u svakom krugu nova kata, s tim da u borbi za medalju mogu ponoviti katu iz eliminacija, ali ne uzastopno.

  • Takmičenje u katama pojedinačno za učenike osnovnih škola odvija se tako što katu istovremeno izvode oba takmičara (crveni i plavi), nakon čega sudije proglašavaju pobednika. Borba za učenike srednjih škola traje dva minuta, a za učenike osnovnih škola 90 sekundi. Borba može da traje kraće, ukoliko takmičar ostvari prednost od 6 poena pre isteka vremena predviđenog za trajanje borbe. Borilište je dimenzija 8x8 metara.

  • Organizator neće snositi nikakvu odgovornost (u slučaju nepoštovanja satnice, nedostatka potrebne dokumentacije ili zaštitne opreme), a to proizvede posledice (zabrana nastupa takmičara, povrede i sl.) odgovornost snose škole.


Program takmičenja:

Subota, 17. mart 2018.

  • 08:30 - 10:00 - Pregled dokumenata

  • 08:30 - 10:00 - Merenje

  • 10:15 - 10:45 - Brifing sudija

  • 11:00 - Početak takmičenja


Više informacija o Školskom Prvenstvu Srbije u karateu možete dobiti putem telefona +381 (0) 11 32 32 209 (Karate federacja Srbije).


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 17.03.2018. do 17.03.2018.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Savez za školski sport Srbije
Mesto: Sombor
Adresa: Đure Daničića 6
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: skolskisport@mos.gov.rs
Web sajt: http://skolskisportsrbije.weebly.com
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...