x

Atletska trka Homoljski motivi 2018

Atletska trka Homoljski motivi 2018

2. Atletska trka Homoljski motivi održaće se u subotu, 26. maja 2018. godine, u Kučevu, u organizaciji Atletskog kluba Kučevo, pod pokroviteljstvom opštine Kučevo  Sportskog saveza opštine Kučevo.


Ovogodišnja atletska trka Homoljski motivi, koja se održava u okviru tradicionalnog festivala narodnog stvaralaštva istočne Srbije “Homoljski Motivi”  održaće se na stazi u Kučevu, sa početkom u 12:00 časova, a u skladu sa pravilima Atletskog saveza Srbije (ASS).


Programom atletske trke Homoljski motivi predviđeno je održavanje trke na 10 km, sa startom i ciljem ispred hotela Rudnik u Kučevu.


KO? 2. Atletska trka Homoljski motivi

ŠTA? trka, trčanje

KAD? 26. maja 2018.

GDE? Kučevo


Pravo učešća na atletskoj trci Homoljski motivi imaće svi zainteresovani, psiho-fizički sposobni za ovakav vid aktivnosti. * Učešće na trci je besplatno.

Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na atletskoj trci Homoljski motivi obavljaće se putem online formulara na sajtu http://www.ekucevo.rs/?page_id=3095


Za najuspešnije takmičare/ke atletske trke Homoljski motivi predviđene su sledeće nagrade: Seniori - 1. mesto 15000 dinara i pehar; 2. mesto 10000 dinara; 3. mesto 5000 dinara; Seniorke - 1. mesto 15000 dinara i pehar; 2. mesto 10000 dinara; 3. mesto 5000 dinara. Pored novčanih nagrada za 1, 2 i 3 mesto, za prva tri mesta u muškoj i ženskoj konkurenciji dobijaju se  medalje, diplome i 2 poklon paketa; Za sve trkače na cilju sleduju finišerske medalje.


Napomena:

  • Staza atletske trke Homoljski motivi: START ispred hotela “Rudnik”, ulicom Slobodana Jovića pored autobuske stanice, nastavlja se ulicom Žike Popovića pa sve do “Elektromorave” gde se ponovo ulicom Svetog Save napravi krug i stiže opet do hotela Rudnik,  nastavlja se ulicom Braće Ivkovića do Kolonije i skretanja za Kiselu vodu, na prvoj raskrsnici skreće se levo i ide se do Bože Dimitrijevića gde se skreće desno, prolazi se pored vatrogasne stanice, prolazi pored objekata bivše “zadruge” i izlazi na glavni put kojim se dalje trkači vraćaju nazad do ulaska u Kučevo i na raskrsnici kod srednje škole ide ulicom Svetog Save i ponovo ispred hotela “Rudnik” stiže se na CILJ.

  • Vremenski limit trke je 75 minuta.

  • Takmičari u trci učestvuju na sopstvenu odgovornost.

  • Slanjem popunjene prijave za trku takmičari potvrđuju da su u potpunosti upoznati sa pravilima trke i izjavljuju da na trci nastupaju na sopstvenu odgovornost.

  • Takmičari mlađi od 18 godina mogu učestvovati na trci isključivo uz pismenu saglasnost roditelja/staratelja i uz prisustvo istog na trci.

  • Kretanje obeleženom rutom/trasom trke je obaveza svakog takmičara. Zabranjeno je kretanje kraćim, alternativnim putem između prepreka, korišćenje bilo kakvih prevoznih sredstava. Svako napuštanje trase trke od strane takmičara je razlog za diskvalifikaciju.

  • Od takmičara se očekuje “sportsko ponašanje” tokom cele trke, na svakom mestu. Nesportsko ponašanje je razlog za diskvalifikaciju takmičara.

  • Takmičar je dužan da pomogne drugom takmičaru koji nije u stanju da nastavi trku usled povrede i da sa njim sačeka dolazak predstavnika organizatora ili medicinske ekipe koja će povređenom pružiti prvu pomoć.

  • Organizator može postaviti vremenski limit za završetak trke. To je vreme za koje takmičar mora završiti trku.

  • Poslednji rok za ulaganje prigovora bilo koje vrste je 15 minuta po okončanju same trke. Trka je završena kada poslednji takmičar pređe liniju cilja ili kada istekne tzv. “vremenska rampa” trke.

  • Organizator je u potpunosti oslobođen odgovornosti za nastale povrede tokom trke, kao i odgovornosti za gubitak stvari i imovine takmičara

  • Promoter i učesnik trke biće Darko Živanović, učesnik Olimpijade u Londonu u disciplini maraton, višestruki pobednik Srbije u krosu i 3000 m sa preprekama.

  • Specijalni gosti i učesnici trke biće Olivera Jevtić naša proslavljena atletičarka i učesnica na 3 Olimpijade i Stanley Kipruto proslaveljeni atletičar iz Kenije.

  • Voditelj manifestacije biće Radoslav Rale Simić sportski komentator RTS-a.

  • Zbog vremenskih nepogoda ili drugih nepredviđenih okolnosti koje mogu ugroziti sigurnost takmičara, organizator ima pravo da trku otkaže ili odloži start trke.


Program manifestacije:

Subota, 26. maj 2018.


  • 09:00 - 11:00 - Preuzimanje brojeva

  • 11:45 - Ulazak takmičara u predstartnu zonu

  • 12:00 - Start trke


Više informacija o atletskoj trci Homoljski motivi možete dobiti putem i-mejla homoljska.trka@gmail.com i ak.kucevo@gmail.com


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 26.05.2018. do 26.05.2018.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Atletski klub Kučevo
Mesto: Kučevo
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: homoljska.trka@gmail.com
Web sajt:
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...