Tribalion 2018

Na prelepim terenima planine tare, u maju 2018. godine, biće, po prvi put, održana trka sa preprekama (Obstacle cource race).


Trka sa preprekama je adrenalinski, avanturistički sport u kome je cilj takmičara da prođe zadatu (obeleženu) stazu, savladavajući prepreke, postavljene od strane organizatora. Prepreke mogu da uključe, ali nisu ograničene na penjanje preko zidova, nošenje teškog tereta, penjanje uz konopac, prelaženje vodenih površina konopcima, plivanje, puzanje kroz blato… i mnoge druge.


Planina Tara je neverovatna lokacija za jedno ovakvo takmičenje. Zahtevni tereni i izuzetne prirodne lepote su neodoljive svim zaljubljenicima u sportove u prirodi. Ovakve trke su izuzetno popularne u svetu, kao i u našem okruženju. Broj učesnika je u stalnoj ekspanziji. Trke u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj, okupe i po nekoliko hiljada takmičara željnih novih izazova.


KO? Trka sa preprekama Tribalion

ŠTA? trka sa preprekama, trčanje

KAD? 19. maja 2018.

GDE? Planina Tara


Prvo izadanje Tribalion-a održaće se na lokaciji Kaluđerskih Bara, na Tari. Na stazi dugoj 18 kilometara biće postavljeno oko 30 izuzetno atraktivnih i zahtevnih prepreka. Očekuje nas izuzetno zanimljiva, ali i teška trka. Pored snage i izdržljivosti, od suštinskog značaja za sve takmičare će biti i mentalna snaga. U tome i jeste suština ovakvih trka. U trenutku kada ostanete bez fizičke snage, vaš mozak je ono što vas tera dalje. Ovde je zaista potrebno pobediti sebe, kao što naš moto i govori! Svi koji to uspeju i završe Tribalion su istinski pobednici.


Pored trke od 18 kilometara, Tribalion CHALLENGE, biće organizovana i trka od 9 km, sa 15-20 prepreka, Tribalion GREEN, za sve one koji se možda ne osećaju dovoljno spremnim da se okušaju u dugoj trci. To je sjajan način da se svako uključi u ovaj atraktivan sport. Takođe, kao uvertira za glavnu trku, biće organizovana i dečija trka, na kojoj mogu učestvovati deca do 14 godina starosti, s tim da uz decu do 6 godina učestvuju i roditelji kao pratnja. Naravno, prepreke će biti prilagođene uzrastu dece.


Bodovanje takmičara na trci je pojedinačno. Pored toga, svi takmičari koji prijave svoje timove, ulaze i u plasman timova. Timovi broje najmanje po četiri takmičara i mogu biti muški, ženski i mešoviti. Ovim trka postaje zanimljivija, a dozvoljena je i međusobna saradnja i pomoć među članovima tima prilikom prelaska preko prepreka.


Tribalion izazov“ je koncept koji treba da da odgovor na pitanje: Koji sport (odnosno način treninga) je najkompletniji za najtežu trku u Srbiji? Trčanje, krosfit ili fitnes-teretana. Jednak broj trkača, krosfitera i vežbača iz teretane i fitnesa, biće bodovani prema ostvarenim plasmanima na Tribalion Challenge-u i Tribalion Green-u. Svaki pojedionačni plasman donosi bodove sportu iz koga takmičari “dolaze”. To će učiniti Tribalion još zanimljivijim i neizvesnijim! Svako ima priliku da se bori za pobedu svog omiljenog sporta!


„Pored same trke, potrudićemo se da za sve učesnike organizujemo i dosta pratećih aktivnosti, poput splavarenja rekom Drinom ili krstarenje kanjonom jezera Perućac, Tribalion žurke, degustacije domaće hrane i pića i još dosta toga.  Cilj nam je da, pored sjajne avanture, svim učesnicima priredimo vikend za pamćenje, a da, pritom, na pravi način promovišemo Bajinu Baštu i planinu Taru, kao idealnu lokaciju za avanturistički turizam.“  


Sve dodatne informacije o trci možete naći na zvaničnom sajtu manifestacije gde se takmičari mogu i prijaviti za trku: www.tribalion.rs i na facebook stranici Tribalion, kao i instagramu.


Dobrodošli na Taru! Tribalion vas čeka!


Kontakt:

Boris Tomić,

Direktor trke

info@tribalion.rs

tel: 060/6356556Autor: Nikola Živanović
Održavanje: od 19.05.2018. do 19.05.2018.

PODACI O ORGANIZATORU
Naziv Organizatora:
Fitnes centar No.1 gym
Mesto:
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
info@tribalion.rs
Web sajt:
http://tribalion.rs

Facebook:
nije dostupno
Google+:
nije dostupno
Twitter:
nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
16.01.2018. - Predrag Dragicevic
Uuuuu..konačno je neko skupio hrabrosti da organizuje nešto što nije trka po asfaltnim putevima već po prirodnim pejžašima, trku kakva dolikuje sredini kao što je Srbija! Ako bude kako je navo organizator, uz prateći sadržaj na Drini i specijalitete tog kraja (što znači biće dobre rakije i sl), onda dolazim sigurno!
 

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ MTB Maraton Balkan Extreme 2018
+ Plesno takmičenje Jagodina open 2018
+ Fruškogorski planinarski maraton 2018
+ Beogradski maraton 2018
+ Kros duatlon Dabrova trka 2018

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...