x

Prvenstvo Beograda u ciklokrosu 2017

Prvenstvo Beograda u ciklokrosu 2017 Autor fotografije: Dragan Skorić / Savremenisport.com

Prvenstvo Beograda u ciklokrosu održaće se u nedelju, 15. januara 2017. godine, u Beogradu, u organizaciji Biciklističkog kluba Avalski Soko, Soko saveza Srbije i Biciklističkog saveza Srbije.


Ovogodišnje Prvenstvo Beograda u ciklokrosu održaće se na kružnoj stazi (dužina kruga 1520 m) u Gradskom parku Šumice u Beogradu, sa početkom u 10:00 časova, a u skladu sa pravilima Biciklističkog saveza Srbije (BSS).

Programom Prvenstva Beograda u ciklokrosu predviđeno je održavanje sledećih trka: Poletarci, poletarkinje, mlađe kadetkinje (2 kruga); Mlađi kadeti, kadeti, kadetkinje (5 krugova); Juniorke i seniorke (8 krugova); Seniori, juniori i mastersi (8 krugova).

Pravo učešća na Prvenstvu Beograda u ciklokrosu imaće svi zainteresovani takmičari licencirani za 2016 / 2017 godinu sa važećom polisom osiguranja i važećim lekarskim pregledom, u nekoj od sledećih kategorija: poletarci, mlađi kadeti, kadeti, juniori, seniori, poletarkinje, mlađe kadetkinje i kadetkinje, uz plaćanje kotizacije u iznosu od 300 dinara po takmičaru. *  Kotizaciju ne plaćaju sve ženske kategorije, poletarci, mlađi kadeti i kadeti.

Prijavljivanje zainterersovanih učesnika/ca za učešće na Prvenstvu Beograda u ciklokrosu obavljaće se na licu mesta, na dan trke, najkasnije jedan sat pre starta trke.

Napomena:
* Klubovi imaju potpunu odgovornost za svoje članove po pitanju osiguranja i zdravstvene sposobnosti * Staza je u potpunosti van saobraćaja.
* Pobednik je takmičar u svakoj kategoriji koji pravilno savlada celokupnu stazu i u svojoj kategoriji prvi prođe kroz cilј.
* U slučaju da je u jednoj kategoriji prijavlјeno manje od pet takmičara, kategorija će se spojiti sa sledećom jačom kategorijom * Organizator snosi troškove organizacije trka, ostale troškove snose sami klubovi učesnici takmičenja.
* Za najuspešnije takmičare/ke Prvenstva Beograda u ciklokrosu predviđene su sledeće nagrade: Nagrađuju se prva tri takmičara u svakoj kategoriji za Kup Srbije. * Trke se voze po Tehničkom pravilniku UCI, pravilniku BSS i ovim Propozicijama.
* Svi učesnici trke moraju nositi zaštitnu kacigu, posedovati tehnički ispravan bicikl.
* Seniori, Juniori i Mastersi moraju koristiti SH bicikl u skladu sa UCI pravilima.
* Maksimalna širina gume je 33mm. Maksimalna širina krivog kormana je 50cm.
* Zamena bicikla, otklanjanje defekta i kvarova dozvolјeno je samo u obeleženoj zoni.
* Dostignuti takmičari su obavezni da omoguće nesmetani prolaz takmičarima koji su ih dostigli za krug.
* Svojim startom svi takmičari usvajaju propozicije trke i voze na vlastitu odgovornost.
* Organizatori ne snose nikakvu odgovornost za postupke učesnika trke međusobno, prema trećim licima i obrnuto.
* Kazne i žalbe prema Kodeksu kazni BSS.
* Organizator zadržava pravo izmena i dopunu Propozicija uz obavezu da iste saopšti predstavnicima klubova najkasnije jedan sat pre starta trke.
* Organizator zadržava pravo da ne održi trke ukoliko prognozirana dnevna temperatura za dan događaja, 24 sati pre održavanja događaja bude niža od - 5 stepeni uz obavezu da obavesti učesnike putem e-maila ili sms porukom.

Program takmičenja:
Nedelja, 15. decembar 2017. godine
  • 10:00 - Prijavljivanje i podela brojeva
  • 11:30 - Tehnički sastanak
  • 12:00 - Start prve trke
  • 15:00 - Ceremonija proglašenja pobednika


Više informacija o Prvenstvu Beograda u ciklokrosu možete dobiti putem telefona +381 64 256 4901 (Miladinović Marina, sekretar kluba).

 
Autor: Marko Skorić Održavanje: od 15.01.2017. do 15.01.2017.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Biciklistički klub Avalski Soko; Soko savez Srbije; Biciklistički savez Srbije
Mesto: Beograd
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt:
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...