x

Trka preživljavanja 2016

Trka preživljavanja 2016

8. Trka preživljavanja održaće se u subotu i nedelju, 08. i 09. oktobra 2016.. godine, na tajnoj lokaciji, u organizaciji Wild Serbia tima.


Trka preživljavanja predstavlja avanturističku trku koja je po svojim karakteristikama i konceptu  jedinstvena u svetu. Stazu od 70-tak kilometara potrebno je preći za dva dana u timovima od 2 do 4 člana. što i ne zvuči tako teško, međutim od opreme timovima je dozvoljeno da koriste samo: nož (po članu),  kompas (jedan po ekipi), mapu terena (po ekipi-obezbeđuje organizator),  astrofoliju (jedna po članu),  kresivo (jedno po ekipi-obezbeđuje organizator), pola litra vode (jedna flašica po članu), mobilni telefon (jedan po ekipi-samo u slučaju nezgode), fotoaparat (jedan po ekipi), ovo takođe znači da je sve ostalo zabranjeno: upaljači, lampe, papir, hrana itd... Prolazeći kroz šume, kanjone, livade i jaruge, takmičari se susreću sa raznim preprekama i opasnostima. U ovakvim uslovima potrebno je da sami naprave sklonište, zapale vatru, pronađu ili ulove hranu, a sve ove aktivnosti i domišljatost takmičara posebno se boduju pri ukupnoj oceni pobednika trke. Ideja Trke preživljavanja jeste promocija prirodnih lepota Srbije i zdravog stila života, i svake godine se organizuje u različitim delovima Srbije.


Ovogodišnja Trka preživljavanja održaće se na stazi koja se nalazi na tajnoj lokaciji, koja će učesnicima trke biti prezentovana svega 5 dana pre trke, kako bi lokacija trke ostala nepoznata do samog kraja. Staza će biti duga ne manje od 60 Km za kategoriju Opstanak, odnosno 35 Km u Avantura ktegoriji i 10-15 Km za kategoriju Porodica. Staza je nemarkirana.


Programom Trke preživljavanje predviđeno je da se trka održi u tri kategorije, i to: Opstanak - koja je namenjena učesnicima koji žele da testiraju sebe i svoje sposobnosti i preporučuje se učesnicima sa iskustvom boravka u prirodi i orijentiringa; Avantura - koja je namenjena svim ljubiteljima prirode i druženja, ali i avanturistima koji bi želeli da upoznaju onu divlju, uzbudljivu stranu boravka u prirodi; i kategorija Porodica - namenjena roditeljima sa decom koji zajedno sa svojom porodicom žele da učestvuju u pravoj avanturi.


Pravo učestvovanja na Trci preživljavanja imaće svi zainteresovani, koji smatraju da su psiho -fizički spremni za ovakav vid aktivnosti, uz plaćanje kotizacije. ** Lica mlađa od 16 godina se mogu prijaviti samo ukoliko je u njihovom timu bar jedan od roditelja. *** Za maloletna lica starosti od 16 do 18 godina prijava je moguća samo uz pismeno odobrenje roditelja.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Trci preživljavanja obavljaće putem online prijave na sajtu http://www.wildserbia.com/


Za najuspešnije takmičare/ke Trke preživljavanja obezbeđene su vredne nagrade u vidu planinarske i kamp opreme.


Više informacija o Trci Preživljavanja možete dobiti putem i-mejl adrese adventure@wildserbia.com

 

Autor: Marko Skorić Održavanje: od 08.10.2016. do 09.10.2016.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Wild Serbia tim
Mesto:
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://www.wildserbia.com
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...