x

Nemanja Maksimović i Marko Grujić izjave pred utakmicu sa Kamerunom

Nemanja Maksimović i Marko Grujić izjave pred utakmicu sa Kamerunom Foto: FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije u ponedeljak, 28. novembra igra drugi meč grupne faze na Prvenstvu sveta protiv Kameruna (11,00 srednjoevropsko vreme, 13,00 lokalno), a pred brojnim predstavnicima medija danas su bili Nemanja Maksimović i Marko Grujić…


Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022


Usledila su pitanja o povređenim igračima, pre svega Sergeju Milinkoviću-Saviću koji je u meču sa Brazilom dobio jak udarac, zatim paraleli sa startom na Prvenstvu sveta za igrače do 20 godina na Novom Zelandu gde je Srbija izgubila prvi meč a zatim osvojila planetu, Maksimović i Grujić su bili važni aduti na tom putu, Kamerunu…


„Što se tiče Sergeja i njegove povrede nije na nama da razmišljamo o tome, verujem da će svi učiniti sve da on bude u redu. Znamo svi koliko Sergej znači selekciji. Nadamo se da će sve biti kako treba“ rekao je Marko Grujić.


Nije tajna, u taboru Orlova je dobra atmosfera, poraz od Brazila je još više mobilisao sve…


„Na Novom Zelandu smo izgubili prvu utakmicu, pa smo posle tog meča pobedili sve i postali prvaci sveta. I kada se gubi i kada se pobeđuje moramo biti tim, tako da smo Brazil arhivirali i fokus je samo na Kamerunu“ rekao je Maksimović, a Grujić potvrdio da je atmosfera dobra posle meča sa Brazilom, jer pred timom su još dve važne utakmice u grupi“Da, kada vratimo film i setimo se Novog Zelanda, poraz na startu nas je još više ujedinio i mobilisao. Znate sve šta se kasnije dešavalo. Imamo dobar tim, dobre rezultate, odličnu atmosferu i želimo dobar rezultat i prolaz u nokaut fazu takmičenja“.


Ono što je važno jeste da se oporave svi povređeni igrači i selektor Stojković ima na raspolaganju sve igrače…


„Da, nadam se da će svi igrači biti spremni, pre svega zdravi za meč sa Kamerunom. Da li će više odlučivati fizika ili taktika protiv Kameruna? Videli smo da su pali protiv Švajcarske u drugom poluvremenu, sve zavisi od meča do meča, važno je mi budemo taktički spremni i naravno da budemo maksimalno skoncentrisani tokom celog meča“ rekao je Maksimović, a Grujić smatra da ne treba da se uđe u trku“Talenat je na našoj strani, moramo imati fokus od prvog minuta, verujem da je kvalitet na našoj strani“.


Kamerun je dobro skeniran…


„Imaju brze igrače po bokovima, opasni su, imaju dobre pojedince. Ali najvažnije je kako ćemo mi da izgledamo, ako budemo odgovorili obavezama kao i u mnogim prethodnim mečevima, možemo da se nadamo dobrom rezultatu“ ističu i Maksimović i Grujić.


Celu konferenciju za medije možete da pogledate na jutjub kanalu Fudbalskog saveza Srbije. (Izvor: FSS)




Datum: 26.11.2022. Autor: FSS

PROČITAJTE JOŠ...