x

Održan B, C, D turnir - Petrovac open 2022

Održan B, C, D turnir - Petrovac open 2022 Foto: BSS

U konkurenciji muškaraca pojedinačno na B turniru zlato je osvojio Luka Milić iz BK Ravens KG, dok su u muškom dublu najbolji bili Beograđani Sava i Zoran Stepanović. Milić se na tron popeo i u konkurenciji mešovitih parova na C turniru zajedno sa klupskom partnerkom Lanom Dramaćanin koja je na istom turniru izvojevala i zlatnu medalju u konkurenciji žena pojedinačno. Sa po dve zlatne medalje na C turniru okitio se i Sava Jankušić iz Petrovačkog sportskog kluba, i to u konkurenciji muškaraca pojedinačno i u konkurenciji muških parova gde mu je partner bio Ignjat Gomilanović. Na pobedničko postolje u konkurenciji ženskih parova popele su se Milena Milutinović i Katarina Rakić, dobitnica priznanja Sportskog saveza Petrovca na Mlavi kao najbolja sportistkinja u opštini u 2021. godini. Zlatnu medalju u konkurenciji muškaraca pojedinačno na D turniru osvojio je Aleksandar Vujović.


Marko Vasić, predsednik i trener Petrovačkog sportskog kluba koji je uz podršku Opštine Petrovac na Mlavi, Sportskog saveza i sponzora organizator ovogodišnjeg B, C, D  turnira, istakao je da je izuzetno zadovojan što je Petrovac dobio priliku da organizuje jedno od ozbiljnijih nacionalnih takmičenja u badmintonu: “Sedam godina organizujemo takmičenja u badmintonu u našem gradu uz veliku podršku opštine, sportskog saveza i Badminton saveza Srbije. Po prvi put imamo priliku da budemo domaćini B, C, D turniru i ovo takmičenje je veoma značajno za naš klub i grad. Na ovakav način promovišemo i afirmišemo naš sport, a najveća pobeda je svako novo dete ili odrasla osoba koja se uključi u badminton. Mi možemo sa radošću da kažemo da se već odmah nakon turnira našem klubu priključilo još jedno dete i to je, svakako, najveća satisfakcija”.


Sve rezultate i osvajače medalja na PETROVAC OPEN 2022 možete videti na linku.


B, C, D turnir Petrovac Open 2022 podržalo je Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije kroz obezbeđivanje neophodne finansijske podrške.


Datum: 24.11.2022. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...