x

Održano dečije Svetsko prvenstvo u fudbalu

Održano dečije Svetsko prvenstvo u fudbalu Foto: Vrtić Vila

Predškolska ustanova "Dečji dani" kao ustanova postoje preko 100 godina, a ovo je prvi put da je organizovano Svetsko prvenstvo u fudbalu, na kome su učestvovali svih deset objekata u okviru predškolske ustanove. 


Deca iz svakog pojedinačnog objekta PU Dečiji dani predstavljala su neku od zemalja koje učestvuju na SP u fudbalu i ponosno nosila boje te zemlje na ovom takmičenju. 


Dečije Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022 (Foto)


Organizovano je okupljanje iz svakog vrtića po jedan predstavnik, kako bi prisustvovao održavanju žreba: izvlačenje prvih protivnika u četvrtfinalu. Nakon četvrtfinala, odigrane su i polufinalana i finalna utakmica do konačnog pobednika. A kao konačni pobednici, nakon pobede u finalnoj utakmici postala su deca iz Vrtića Vila koja su predstavljala reprezentaciju Argentine na ovom takmičenju. 


Organizacija ovog za decu velikog i značajnog događaja, trajala je nekoliko dana i medijski je ispraćena od strane Prve televizije. Gost vrtića Vila, pobednika dečijeg SP u fudbalu bio je i Argentinski ambasador  Osvaldo Narsis Marsiko. Koji je svesrdno navijao i koji je na kraju bio oduševljen pobedom svoje ekipe (Argentina - Vrtić Vila). 


Tokom trajanja manifestacije takođe su bile zastupljene i propratne aktivnosti u vidu pravljenja sportskih albuma, gde su deca lepila svoje sličice (u dresovima) kao i pravljenje "Sportskog žurnala", koji je izveštavao o svim utakmicama i rezultatima.


Više informacija možete pogledati na instagram profilu "vrtić Vila" i u okviru foto galerije na našem internet portalu.


Datum: 22.11.2022. Autor: Vrtić Vila

PROČITAJTE JOŠ...